Förfina sökningFest

Bröllop i Toscana – vackrare kan det inte bli. Men platsen, maten, blommorna, ceremonin – hur fungerar det, vad kostar det och var ska man börja? Vi ser till att ni hamnar rätt utifrån preferenser och budget. Med oss kan ni känna er trygga!

En vacker plats för fest

Toscanas landskap, sköna klimat, sagolika solnedgångar och genuina mat är en idealisk miljö för en minnesvärd fest. De flesta svenska brudpar väljer att först gifta sig borgerligt i Sverige, men firar sedan i Italien. Vi organiserar då en symbolisk välsignelseceremoni och därefter fest i liten eller stor skala. Våra omsorgsfullt utvalda lantgårdar är perfekta miljöer för att samla släkt och vänner.

Offert

För bröllop och större festarrangemang bokar vi alltid ett möte, på vårt kontor eller via uppkoppling. Det är enklare och går snabbare både för er som kund och oss som arrangör, för att reda ut de stora dragen. Vi ger er därefter självklart en offert.

Pris

Vad kostar det? Den är den vanligaste frågan vi får. På den frågan finns lika många svar som frågeställare. Varje bröllop skräddarsys och priserna varierar, beroende på säsong, standard, menyer och servicen på plats. Många gårdar tar ut en så kallad wedding fee, en bröllopsavgift, eftersom ett bröllopsarrangemang inte kan jämföras med en vanlig bokning. Generellt kan vi garantera att ni – förutom Toscanas vackra landskap – får mycket för pengarna.

Att hyra en lantgård för ett bröllopsarrangemang är inte en vanlig bokning och de ordinarie priser - som du till exempel finner på booking.com eller på gårdens egen sida - gäller inte. Detta är viktigt att känna till innan ni ger er in i den djungel av utbud som finns i Toscana och Italien. Priset för att hyra ett helt slott eller en lantgård varierar beroende på storleken på gården, om ni bokar den exklusivt för ert sällskap, hur många nätter ni bokar, period på året och var gården/slottet ligger. Ett bröllopskuvert för bröllopsmiddagen brukar starta runt 1100 kr/person. Då ingår fantastisk toskansk mat inklusive aperitif och ofta även vin i rimlig mängd liksom bröllopstårta och avec. Open bar tillkommer alltid som extrakostnad.

TEMA TOSCANA: Väljer ni att boka ert bröllop på någon av våra gårdar och nyttja våra tjänster för ert bröllopsarrangemang bokar vi alltid in ett möte innan för att gå igenom detaljer. 

Vanligt upplägg

Boende och måltider:
Boende på lantgård bokas generellt minst tre nätter och ett vanligt upplägg brukar vara:
Dag 1 Ankomst + välkomstmiddag (buffé, pizzaparty, BBQ)
Dag 2 Light lunch + ceremoni + bröllopsmiddag + fest
Dag 3 Gemensam dag med umgänge + middag (buffé, pizzaparty, BBQ)
Dag 4 Check-out och avresa 

På förfrågan kan vi på vissa boenden boka endast 2 nätter men priset kan då bli högre. Vår erfarenhet är att dock det kan bli stressigt med två nätter då utcheckning i regel ska ske kl 10.00. Boende och samtliga måltider på gården bokas och betalas genom Tema Toscana. 

Dekoration, musik, blommor, frisör mm:
För detaljer som bordsplacering, dekoration, musik, frisör, blommor mm, sätter vi er i direktkontakt med våra leverantörer på plats i Italien, utan kostsamma mellanhänder. Våra lokala kontakter för respektive gård erhåller ni när ni bokar boende och måltider genom oss. 

Fotograf: 
Vi samarbetar med ett antal lokala italienska fotografer som vi rekommenderar. Liksom i Sverige variera deras timpenning och upplägg. Vill ni istället ha en svensk fotograf med, samarbetar vi med bröllopsfotografen Jessica Lund som medföljer under en dag eller mer. Hon vet hur man fint fångar det speciella toskanska ljuset och ni får ett bestående minne! Jessica Lund bokar ni och betalar genom oss.

Symbolisk vigsel

Symbolisk vigsel:
De flesta svenska brudpar väljer att gifta sig borgerligt i Sverige, men firar sedan i Italien. Vi kan då organisera en symbolisk välsignelseceremoni  i Toscanas vackra landskap, följd av fest i liten eller stor skala. Våra omsorgsfullt utvalda lantgårdar är perfekta miljöer för att samla släkt och vänner. Vi tillhandahåller svensktalande vigselförrättare bosatt i Toscana, som kommer till er på gården och håller i den symboliska ceremonin. Ni blir kontaktade i god tid och går via mejl och telefon igenom era önskemål om vad ceremonin ska innehålla. Kanske önskar ni en dikt eller en berättelse ur ett minne?

Borgerlig vigsel:
Vill ni gifta er juridiskt i Italien kan vi förmedla kontakter för en borgerlig vigsel i rådhuset i någon av Toscanas städer eller byar. Väljer ni en borgerlig vigsel i Röda Salen i Palazzo Vecchio (Florens rådhus) är det pampigt. Salen är klädd i rött siden och på väggarna hänger vackra gobelänger från 1700-talet.

För svenskar som vill gifta sig borgerligt i Italien krävs en del administration och en borgerlig vigsel är förknippad med kostnad till kommunen ni ska vigas i. Denna kostnad varierar. I Florens fina rådhus är kostnaden hög, över 2000 euro. För en borgerlig juridiskt giltig vigsel i Italien behöver ni också infinna er ett par dagar i förväg för genomgång av formalia. Vi ordnar i sådana fall med tidsbeställning och lotsar er genom all pappersexercis i samarbete med vår svenska guide bosatt i Florens, som är väl förtrogen med svenska och italienska formaliteter. Det är sedan också hon som tolkar under er borgerliga vigsel och den förberedande inställelsen.

Hur går det till?

Vi hjälper våra bröllopspar att hitta rätt boende och plats samt arrangerar samtliga måltider för ert sällskap. För detaljerade inslag som blommor, bröllopstårta, musik, fotograf mm sätter vi er i kontakt med leverantörer direkt på plats, utan kostsamma mellanhänder. Våra kontakter och hjälp kan endast erhållas om ni bokar boende och måltiderna genom oss. Vårt arvode är inbakat i offerten ni får av oss. Inga dolda kostnader tillkommer.

 

Tänk på att vara ute i god tid, gärna ett år i förväg. Ska era gäster resa ner samlat med flyg kan vi boka gruppbiljetter och transfer på plats. För en gruppbiljett krävs att ni är minst 10 resenärer som reser ut och hem från samma flygplatser.

 

Vi på Tema Toscana åker kontinuerligt ner och besöker våra leverantörer och förhandlar för att kunna erbjuda våra svenska kunder ett urval av gårdar och platser för ett bröllopsarrangemang. Vi arbetar med pålitliga leverantörer och garanterar våra kunder hög standard i service och mottagande. 

 

Är ni intresserade av att boka bröllop eller större festarrangemang genom oss bokar vi alltid upp tid för ett telefonsamtal eller möte (skype eller på kontoret). Detta för att spara tid för alla inblandande och för att känna pulsen på varandra. Att lägga sitt bröllopsarrangemang i händerna på någon är stort. Dessutom är det stora belopp som ska hanteras. Vi vill att ni som kund ska känna er trygga. I vår sits, som arrangör, behöver vi samtidigt en garanti från er som kund att ni ämnar gå vidare med våra tjänster, innan vi drar igång med detaljplaneringen i ett bröllopsarrangemang. 

Tack för all hjälp för att förverkliga vårt drömbröllop. Allt fungerade perfekt och det kändes tryggt att ha er med under hela planeringen. Den viktigaste dagen i vårt liv.

Skicka intresseanmälan

Öppna kontaktformulär