Förfina sökningTema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Mosaikkurs i Ravenna

arrangeras året om

Lär dig mosaik! I samarbete med en av Italiens främste mosaikkonstnärer arrangerar Tema Toscana exklusiva kurser i traditionellt mosaikhantverk på plats i Ravenna – mosaikernas huvudstad.  

 

Kursen pågår under fem dagar (måndag-fredag) och innehåller såväl praktisk som teoretisk undervisning om sammanlagt 30 timmar. Du får lära dig grundläggande begrepp med hänvisning till de traditionella bysantinska och romerska mosaikerna. Plattorna klipper ni för hand med hjälp av  en tagliola, hammare. Efter avslutad kurs utfärdas intyg och konstverken som produceras förblir elevens.

 

Vad gäller mosaik kan ingen annan stad mäta sig med Ravenna i mäktigt uttryck. Ravenna var under senantiken (235–636) och den tidiga medeltiden en av västvärldens mest betydelsefulla städer. Flera av stadens mosaikprydda kyrkor och monument återfinns på UNESCO:s världsarvslista och få andra städer kan ståta med ett sådant överdåd av mosaikprydda byggnader. Tillsammans med er lärare gör ni  besök i stadens kända byggnader och även ett djuplodande besök på det stora mosaikmuseet Tamo

 

PRAKTISK INFORMATION

PRIS

Pris: 13.500 kr

I priset ingår:
Mosaikkurs 5 dagar inklusive material
Boende på hotell i Ravenna (del i dubbelrum) med frukost

Tillkommer:
Flyg
Transfer
Enkelrumstillägg
Måltider

Boka här

Öppna kontaktformulär