Förfina sökningEtt paradis

Mat- och vinresa Toscana

 

I Italien har varje landskap sina specialiteter, sin olivolja, sina traditioner och sina sätt att servera sin pasta. Varje landskap har i sin tur lokala djupt rotade variationer.

 

I Toscana produceras flera berömda viner. Mest kända är Chianti-vinerna som framställs runt Siena, Florens, Arezzo, Pistoia samt Pisa och då företrädesvis av druvsorterna Sangiovese, Canaiolo Nero, Trebbiano Toscano och Malvasia del Chianti. En speciell jordmån, ett mycket lämpligt klimat tillsammans med en speciellt lämpad druvsort, Sangiovese Grosso, även kallad Brunello di Montalcino, har gjort traktens vin till vad det är. Det tredje vinet som förknippas med Toscana är Vino Nobile di Montepulciano. Vi hjälper er att arrangera vinprovarturer med privat chaufför. 

 

Till gott vin hör god mat, något det finns gott om i Italien. Många av våra värdar erbjuder välkomstmiddagar och menyer för speciella tillfällen. Hyr ni boende genom oss, kan vi även hjälpa er att boka matlagningskurs under er vistelse, då ni får vara med och göra hemlagad pasta och guidas genom en trerätters middag med allt som hör det toskanska köket till. En matlagningskurs går att anpassa till små och stora sällskap och passar även utmärkt för er som har barn med.

 

Vi arrangerar skräddarsydda mat- och vinresor för slutna sällskap (minst 8 personer).

Skicka intresseanmälan

Öppna kontaktformulär

Tack Tema Toscana för hjälpen! Vår matlagningskurs tillsammans med Enrico kommer vi aldrig att glömma. Vi kommer tillbaka!