Förfina sökning



Ett paradis

Mat, vin, kultur! 

 

I Italien har varje landskap sina specialiteter, sin olivolja, sina traditioner och sina sätt att servera sin pasta. Varje landskap har i sin tur lokala djupt rotade variationer.

 

Vi arrangerar öppna resor med fasta datum på tema MAT & KULTUR och skräddarsyr upplägg för  privata sällskap och för företag om minst 10 personer.

 

I Toscana produceras flera berömda viner. Mest kända är Chianti-vinerna som framställs runt Siena, Florens, Arezzo, Pistoia samt Pisa och då företrädesvis av druvsorterna Sangiovese, Canaiolo Nero, Trebbiano Toscano och Malvasia del Chianti. En speciell jordmån, ett mycket lämpligt klimat tillsammans med en speciellt lämpad druvsort, Sangiovese Grosso, även kallad Brunello di Montalcino, har gjort traktens vin till vad det är. Det tredje vinet som förknippas med Toscana är Vino Nobile di Montepulciano. 

 

Exempel på resa genomförd våren 2025 till Emilia-Romagna

 

Skicka intresseanmälan

Öppna kontaktformulär

Tack Tema Toscana för hjälpen! Vår matlagningskurs tillsammans med Enrico kommer vi aldrig att glömma. Vi kommer tillbaka!