Förfina sökningMacchiavelli

Slott i Chianti

I hjärtat av Chianti, mellan Florens och Siena, ligger detta magnifika slott som Tema Toscana samarbetat med i många år. Slottet är omnämnt redan på 900-talet och känt för sin speciella arkitektur och historia. Slottet har ägts av flera berömda släkter, på 1500-talet hade Niccolò Macchiavelli detta som sitt jaktslott.

Idag finns här tolv smakfullt inredda lägenheter samt en privat villa. Sammanlagt kan slottet härbärgera 56 personer. Stilen är typisk toskansk och har all tänkbar modern komfort. Slottet omgärdas av vinodlingar och olivträd varifrån ägarna producerar eget vin och olivolja. Slottet har också ett kapell.

Detta är ett utmärkt val för dig som vill arrangera en större fest med många gäster samlade på ett ställe. Förutom hänförande utsikt över de toskanska kullarna har slottet inrett ett spa och wellnesscenter, med allt från klassisk massage, skönhetsbehandlingar, yoga och speciella bad till toner av harmonisk musik. För de aktiva finns cyklar att hyra.

Här får 56 personer plats att bo. Fest kan arrangeras för upp till 150 personer.

Slottet är högt beläget mitt i Chianti med närhet till såväl Florens som Siena. Till närmaste lilla samhälle är det 2 km. 

Avstånd: Florens 25 km, Siena 50 km, Pisa 85 km, Bologna 125 km, Rom 300 km, Milano 320 km.

 
BOENDEBESKRIVNING & PRIS

Frullacchia 2 p 34 kvm. Lägenhet i markplan och utsikt över Chiantis kullar. Kombinerat vardagsrum/kök (diskmaskin), sovrum med dubbelsäng, badrum med dusch.

I cipressi 2 p  44 kvm. Lägenhet på första våningen med utsikt över Pesa-dalen. Kombinerat vardagsrum/kök (diskmaskin), sovrum med dubbelsäng, badrum med dusch.

Casa Erta 2 p 48 kvm. Lägenhet i markplan intill kyrkan Santa Maria. Kombinerat vardagsrum/kök (diskmaskin) med öppen spis, sovrum med dubbelsäng, badrum med jacuzzi.

La Quercia 2 p (2+1) 47 kvm. Kombinerat vardagsrum/kök (diskmaskin) med bäddsoffa för en person, sovrum med dubbelsäng, badrum med dusch.

Il Poggio 4 p  (2+2) 52 kvm. Lägenhet i markplan 100 meter från slottet, omgiven av en vacker park och utsikt över Chiantis kullar. Mindre köksbänk, kombinerat vardagsrum/matrum, sovrum med dubbelsäng, badrum med dusch.

Il Tiglio 4 p  (2+2) 52 kvm. Lägenhet på första våningen. Kök (diskmaskin och tvättmaskin) i terracottastil, vardagsrum med bäddsoffa för två personer, sovrum med dubbelsäng och utsikt över Chiantis kullar, två badrum med duschar.r

Il Castello 4 p  (2+2) 55 kvm. Lägenhet på första och andra våningen. Första våningen rymmer ett vardagsrum med utsikt över slottsgården, öppen spis, en bäddsoffa för två personer samt kombinerad matsal/kök.  På andra våningen finns ett stort sovrum med dubbelsäng och hänförande utsikt över Pesa-dalen samt ett badrum med jacuzzi.

Casa Giotto 4 p  (2+2) 87 kvm. Lägenhet på första våningen. Stort kombinerat vardagsrum/matrum/kök (diskmaskin) med utsikt över Pesa-dalen, öppen spis och två bäddsoffor för vardera en person, sovrum med dubbelsäng, badrum med jacuzzi.

La Torretta 4 p  (2+2) 70 kvm. Lägenhet i två våningsplan, omgiven av en vacker trädgård och utsikt över dalen. På markplan kök (diskmaskin och tvättmaskin) i terracottastil och egen trädgård med uteplats och stengrill, vardagsrum med öppen spis och bäddsoffa för två personer, toalett. Övervåningen rymmer ett stort sovrum med dubbelsäng och badrum med jacuzzi.

Poggiosanto 6 p  (4+2) 79 kvm. Lägenhet på första våningen intill kyrkan Santa Maria och utsikt över Chiantis kullar. Kök (diskmaskin), vardagsrum med öppen spis och bäddsoffa för två personer, två sovrum med dubbelsäng, två badrum med dusch. Liten terrass med bord och stolar för måltider utomhus.

La Canonica 6 p  (4+2) 99 kvm. Lägenhet i markplan med utsikt över Chiantis kullar. Kök (diskmaskin), vardagsrum med öppen spis och bäddsoffa för två personer, två sovrum med dubbelsäng varav det ena med eget badrum med dusch. Badrum med jacuzzi. Trädgård med möbler för måltider utomhus.

Le Ginestre 7 p  (4+3) 119 kvm. Lägenhet i markplan med egen trädgård och uteplats med stolar och bord för måltider utomhus. I markplan finns kök (diskmaskin och tvättmaskin) i terracottastil, vardagsrum med öppen spis och bäddsoffa för två personer, matsal samt badrum med dusch. På övre våningen entré med öppen spis och en bäddsoffa för en person, två sovrum med dubbelsäng samt ett badrum med dusch.

Villa il Poggio 12 p (8+4) 352 kvm. Egen villa i tre plan. På första våningen finns ett spatiöst vardagsrum med öppen spis, ett allrum med bäddsoffa för två personer, toalett, badrum med dusch och tvättmaskin, kök (diskmaskin), stor matsal med matplats för åtta personer samt en loggia med möjlighet att äta utomhus. På övervåningen ett allrum, två sovrum med dubbelsängar, ett sovrum med två separerade sängar samt två badrum med badkar. Villans markplan rymmer en lägenhet med egen ingång som har ett vardagsrum med två bäddsoffor för vardera en person, ett sovrum med två separerade sängar, badrum med dusch samt en mindre köksbänk. Tillgång till privat pool (5 x 10 m).

Sänglinne och handdukar ingår.
Hyrs ut veckovis eller minst tre nätter vid fester, bröllop och företagsarrangemang.
Pris på förfrågan.

Priserna varierar beroende på säsong.
Kontakta Tema Toscana för mer information.

AVSTÅND

Slottet är högt beläget mitt i Chianti med närhet till såväl Florens som Siena. Till närmaste lilla samhälle är det 2 km. 

Avstånd till städer: Florens 25 km, Siena 50 km, Pisa 85 km, Bologna 125 km, Rom 300 km, Milano 320 km.

 
Chianti
56 personer
Pool
Självhushåll
Matlagningskurs kan beställas
Restaurang 2 km
Wi-Fi
Produktion av vin och olivolja
Spa och wellnesscenter
Yoga

Boka här

Öppna kontaktformulär