Förfina sökningLago di Chiusi

Lago di Chiusi

Liten lantegendom där vi hyr ut tre gedigna stenhus med blå fönsterluckor, 5 kilometer utanför Chiusi i södra Val di Chiana. Här får totalt 6 personer plats. Trädgården runt huset och poolen och den rofyllda utsikten gör detta till ett av våra favoritställen. Höga klass på renovering och inredning, till stor del arvegods, tillsammans med de sparsmakade och genomtänkta detaljer.

Poolen är 1,40-1,80 m djup och har en vacker form. Det fristående huset Limonaia är en trevliga samlingsplats. I Limonaia finns internetuppkoppling till gårdens gäster och ett bibliotek. På gården hålls regelbundet föreläsningar om olivolja med provsmakning.

Staden Chiusi som är Toscanas stora nav för etrusklämningar, har ett arkeologiskt museum, som flera dagar i veckan organiserar utflykter till etruskgravar, bland annat Grotta della Schimmia. Närliggande sjön Lago di Chiusi är mötesplats för flyttfåglar mellan Skandinavien och Afrika och på vårarna vallfärdar italienska och internationella ornitologer hit för att se hägrarnas möte. 

Nära för utflykter till vackra Orciadalen (Val d’Orcia).

En bit söder om Chiusi ligger Fonteverde Spa. Den välskötta anläggningen med kristallklart termalvatten erbjuder gyttjeinpackning, bad i bubbelpool, massage och god mat. Till närmaste samhälle är det 5 km. 

Avstånd: Cortona 40 km, Siena 80 km, Florens 125 km, Rom 165 km, Pisa 205 km, Bologna 225 km, Milano 420 km.

BOENDEBESKRIVNING & PRIS

Ponente 2 p Fristående hus med 1 sovrum/sällskapsrum och öppen spis. 1 badrum med dusch. Ponente är handikappanpassat. 30 kvm.
Pris: 6 700 – 12 200 kr

Levante 2 p Levante och Lago och ligger i samma hus. Båda har fina uteplatser varifrån man kommer in i vardagsrum/matrum och det lilla men väl utrustade köket. 1 badrum med dusch. Spiraltrappa upp till sovloftet. Möjlighet finns att öppna upp mellan de båda lägenheterna.
Pris: 6 300 – 11 500 kr

Lago 2 p Levante och Lago och ligger i samma hus. Båda har fina uteplatser varifrån man kommer in i vardagsrum/matrum och det lilla men väl utrustade köket. 1 badrum med dusch. Spiraltrappa upp till sovloftet. Möjlighet finna att öppna upp mellan de båda lägenheterna.
Pris: 6 300 – 11 500 kr

Sänglinne och handdukar ingår.
Hyrs ut veckovis lördag - lördag.

Priserna varierar beroende på säsong.
Kontakta Tema Toscana för mer information.

AVSTÅND

En bit söder om Chiusi ligger Fonteverde Spa. Den välskötta anläggningen med kristallklart termalvatten erbjuder gyttjeinpackning, bad i bubbelpool, massage och god mat. Till närmaste samhälle är det 5 km. 

Avstånd till städer: Cortona 40 km, Siena 80 km, Florens 125 km, Rom 165 km, Pisa 205 km, Bologna 225 km, Milano 420 km.

Södra Val di Chiana
6 personer
Pool
Självhushåll
Restaurang 5 km
Wi-Fi

Boka här

Öppna kontaktformulär