Förfina sökningTema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Vandra Gudarnas stig från Bologna till Florens

7-14 oktober 2021

Följ med på en unik vandringsresa över den italienska bergskedjan Apenninerna, kombinerat med kulturbesök i två av Italiens storslagna städer: Bologna och Florens. Rutten kantas av historik, legendariska platser, sköna vyer och goda måltider. 

 

Gudarnas väg – Via degli Dei – har existerat i över 2000 år och användes flitigt av både etruskerna och under romartiden. Namnet kommer av de ståtliga bergen Adone, Venere, Monzuno och Luario. Flera sträckor sammanfaller med Via Flaminia Militare – romarnas kommunikationsväg mellan Bologna och Florens. 

 

Vi vandrar med lätt ryggsäck och har en följebil som fraktar vårt bagage från boende till boende. Terrängen består av allt från små grusstigar till asfalterade vägar.

 

Inför resan bjuds du in till träff i Stockholm då vi går igenom detaljer och utrustning. Boende sker på trestjärniga hotell, B&B eller agriturismgårdar utmed vägen, i dubbelrum eller flerbäddsrum. Där det är möjligt kan enkelrum bokas.

 

Av erfarenhet vet vi att denna typ av vandring lämpar sig för mindre grupper varför vi har satt maxtaket 12 deltagare.

 

Total vandringslängd: 120 km
Totala antal höjdmeter: 4500 meter
Vandringsdagar: 6
Övernattningar: 7 (varav en natt i Bologna och en natt i Florens)
Svårighetsgrad:
3/5

Sista anmälningsdag: 1 augusti 2021

PRAKTISK INFORMATION

PRIS

Pris med flyg:
Anmälan före 15 mars: 15.900 kr (14.400 kr utan flyg)
Anmälan efter 15 mars: 16.900 kr (15.400 utan flyg)

I priset ingår:
- Flyg t/r Arlanda-Bologna.
- Transfer från flygplats i Italien (dag 1)
- Tågbiljett Florens-Bologna (dag 7)
- Boende 7 nätter på hotell, agriturismgårdar och B&B.
Boende sker i dubbelrum, trippelrum eller fyrbäddsrum.
Enkelrum kan bokas mot tillägg och tillgänglighet.
- 5 middagar på restaurang.
- Guidad kultur- och matrunda i Bologna inklusive lunch.
- Guidad stads- och kulturvandring i Florens.
- Bagagetransport mellan boendena.
- Lokal certifierad italiensk vandringsguide (guida ambientale).
- Svensktalande reseledning från Tema Toscana.
- Tema Toscanas lagstadgade resegaranti


Tillkommer:
- Egen försäkring.
- Matsäckslunch (köps på boendena).
- Måltidsdryck.
- Enkelrumstillägg.

Annan avreseort eller alternativt färdmedel: Väljer du flyg från annan avreseort än Stockholm eller väljer att resa med alternativt färdmedel, måste du ordna detta själv och ett avdrag görs med 1.500 kr på resans pris. Vill du nyttja vår transfer på plats måste du se till att ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresa måste ske efter huvudgruppens avgång.

DAG FÖR DAG I KORTHET

Dag 1 Bologna
Avresa till Bologna från Arlanda eller Köpenhamn. Transfer möter och tar oss in till Bolognas stadskärna för incheckning på hotell. Stadsvandring med stop och avsmakning av stadens typiska tortellini ingår. 
Övernattning: Hotell i centrala Bologna

Dag 2  
Vi startar vår vandring utanför hotellet i Bolognas hjärta på Piazza Maggiore. Genom arkaden Portico di San Luca med sina 666 valv börjar vi vår första etapp med att passera klosterkyrkan San Luca innan vi fortsätter till Badolo för övernattning.  
Vandring: 6-7 timmar
Längd: 21 km
Höjdmeter: +817 m, -515 m 
Övernattning: Badolo

Dag 3 
Vandring genom vackra kastanjeskogar. Vi når toppen av berget Adone där vi stannar för att beundra utsikten. Vi befinner oss i ett gigantiskt geologiskt friluftsmuseum där fossil och skal vittnar om att detta område en gång låg under havsnivån. 
Vandring: 9 timmar
Längd: 28 km
Höjdmeter: +1460 m, -1038 m
Övernattning: Madonna dei Fornelli

Dag 4 
Vi passerar Monte Poggiaccio med sina 1203 meter som blir vandringens högsta punkt. Härifrån börjar nedstigningen mot Florens via Passo della Futa som under andra världskriget hölls av tyskarna. På rutten passerar vi den omtalade tyska kyrkogården. 
Vandring: 5-6 timmar
Längd: 17 km
Höjdmeter: +783 m, -753 m
Övernattning: Monte di Fo
 

Dag 5 
Den majestätiska renässansstaden Florens börjar anas. Vandringen sker på böljande toskanska kullar, genom charmiga byar och vi stannar i San Piero a Sieve för natten. Byn var viktig under medeltiden tack vare sin strategiska position. 
Vandring: 6 timmar
Längd: 21 km
Höjdmeter: +783 m, -753 m
Övernattning: San Piero a Sieve

Dag 6 
Medici-slottet Trebbio blir en av dagens höjdpunkter innan vi anländer etruskbyn Fiesole på kullarna ovanför Florens. Det var på Fiesoles kullar som Leonardo Da Vinci utförde experiment för att testade sina flygmaskiner och här finns ett berömt franciskanerkloster.
Vandring: 8 timmar
Längd: 26 km
Höjdmeter: +1000 m, -1100 m
Övernattning: Fiesole


Dag 7 
En kortare vandring (eller buss för den som föredrar) tar oss ner till Florens, renässanstaden framför andra med sina konstskatter, torg och ståtliga arkitektur. Här får vi en guidad stads- och kulturvandring av svensktalande auktoriserad guide. Fri tid och övernattning i Florens centrala delar och gott om tid att även på egen hand upptäcka staden. 
Vandring: 3 timmar
Längd: 7 km
Höjdmeter: +200 m, -300 m
Övernattning: Hotell i centrala Florens

Dag 8 Hemresa
Efter en lugn morgon och förmiddag tar vi tåget åter till Bologna och förbereder hemresa. Flyg till Arlanda med möjlighet att kliva av i Köpenhamn. 

VILLKOR

Intresseanmälan görs genom att klicka på rutan "boka resa" längre ner på denna sida. Vid anmälan utgår en handpenning om 2.500 kr (icke-återbetalningsbar) att erläggas inom tio dagar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa, att betalas senast 30 dagar före avresa. Dina flygbiljetter skickar vi ut två veckor före avresa.

Avbokning med förlust av handpenning kan göras fram till och med 1 augusti. Efter 1 augusti debiteras du för hela resan och vi skickar ut intyg som du kan visa för ditt försäkringsbolag.

Dina flygbiljetter skickar vi ut två veckor före avresa.

TEMA TOSCANA har lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet. Priserna baseras på aktuella valutakurser. Vi reserverar oss för oförutsedda förändringar i växelkursen som kan påverka priset.

Max antal deltagare: 10

Resan genomförs vid minst 6 deltagare.

RESELEDNING

På resan ingår lokal auktoriserad italiensk guide (guida ambientale) samt svensk reseledning från Tema Toscana. I Florens ingår även en stadsvandring tillsammans med svensktalande auktoriserad guide bosatt på plats.

Vägen mellan Bologna och Florens är fortfarande relativt outforskad och sträcker sig genom det lite bortglömda men storslagna Mugello i norra Toscana.

Boka här

Öppna kontaktformulär