Förfina sökningTema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Cykelresa Toscana Deluxe

21-28 juni 2024

Upplev Toscana från cykelsadeln tillsammans med en av Sveriges största cykelprofiler, Glenn Magnusson. Under sin karriär som cykelproffs var Glenn bosatt flera år i Toscana och han hittar på vägarna här som i sin egen ficka!

 

Detta är en exklusiv cykelresa som vänder sig till dig som vill ha något extra. Gruppen är liten och behändig och du får se stora delar av Toscana med boende på mysiga lantgårdar. I priset ingår allt: Flyg, transfer, boende, frukostar, luncher, middagar, öl, vin och vatten. Till och med fika vid cykelrasterna slipper du tänka på. Självklart ingår  följebil som transporterar bagage och har med förnödenheter under hela resan. 

 

Farten är bekväm för en motionär. Kravet för att följa med är att du på landsvägscykel är kapabel att cykla ett pass om 10 mil per dag. Vill du ha extra utmaningar finns alltid möjlighet att köra några extrakilometer eller ta en extra backe. Toscana är fullt av kullar! 

 

Gruppstorlek: 12 personer

 

Resan kan kombineras med resan Tour de France 28/6-1/7

 

Länk till alla våra cykelresor 2024

PRAKTISK INFORMATION

PROGRAM

Dag 1 fredag: Detta blir en annorlunda midsommar. Du flyger till Toscana för att komma fram till boendet som ligger mitt bland odlingar av vinrankor. Vi tar en välkomstskål och njuter av miljön. På aftonen är det dags för en riktigt toskansk middag där vi sitter bland vintunnor på en exklusiv vingård i San Gimignano.

Dag 2 lördag:Först ser vi till att cyklarna är i ordning inför den första dagen på cykeln. Vi tar oss fram i det relativt kuperade landskapet och fikar uppe i Volterra, ett vackert samhälle på toppen av ett berg omringad av sin maffiga mur. Vi avnjuter ännu en middag på samma restaurang som på fredagen.

Dag 3 söndag: Nu kommer vi in bland många större skogar och vinområdet Chianti. Den här dagen genomför vi cykelpasset men hinner med ett dopp i poolen innan vi har vinprovning på en närliggande gård före middagen.

Dag 4 måndag: Cykling i kuperat landskap där vi kör flera mysiga serpentinvägar både uppför och utför. Vi anländer till ett mysigt boende som är en nyrenoverad gammal olivoljefabrik i lilla Chiusdino. Vi blir familjärt omhändertagna och njuter av ägarnas förstklassiga kök och middag i solnedgången.

Dag 5 tisdag: I dag kommer vi in i den lugnare delen av Toscana som kallas Maremma. Ingen trafik och underbart vackra vyer och ett avkopplande sparesort med lockande pool i värmen. Denna restaurang överraskar alltid med väldigt smakfulla rätter.

Dag 6 onsdag:Nu är vi värda en lite lättare tur utan så många backar. Självklart har vi valt ut en fin vingård där vi provsmakar viner och tar vår cykellunch, detta i stjärnklassade vindisktriktet Bolgheri. Boende på samma ställe som dagen innan.

Dag 7 torsdag: Under detta cykelpass tar vi oss från det gröna inlandet ut till kusten. Kanske vill du variera dig från de fina poolerna och istället hoppa ner i Medelhavet. Vi bor på ett ställe som ofta arrangerar bröllop vilket man förstår. Vi har en magiskt fin vy över havet! Ikväll njuter vi av havets läckerheter och middagen görs av ett riktigt höjdarkök.

Dag 8 fredag : Hemresedag. Luta dig tillbaka i flygstolen på väg hem och dröm dig tillbaka till härliga minnen! Eller stanna kvar med oss och var med på folkfesten i Tour de France som startar i Toscana!

PRIS

Anmälan före 1/4: 20.900 kr
Anmälan efter 1/4: 21.900 kr

Tillkommer:
Hyrcykel: 2.200 kr
Cykeltransport flyg t/r: 1.600 kr

Enkelrumstillägg: 650 kr/natt (totalt 4.550 kr)

OBS! Flyg ingår ej på denna resa men vi hjälper dig gärna att boka. Anledning är att vi har vår Tour de France-resa direkt efter vilket en del vi stanna på. Hör av dig så ser vi vad som passar bäst och vilken flygplats du vill resa från.

VAD INGÅR

- Transfers i Italien
- 7 hotellnätter, del i dubbelrum
- 7 frukostar
- 7 luncher
- 7 middagar
- Samtliga måltidsdrycker
- Vinprovningar
- Bars och cykelflaskor
- Ledare på cykelpassen, både på cykel och med servicebuss
- Tvätt av cykelkläder (medtag egen tvättpåse)
- Utrymme för säker cykelförvaring
- Turistskatter på boendena
- Flygskatter
- Tema Toscanas lagstadgade resegaranti

Tillkommer:
Kostnad för hyrcykel 2.200 kr alternativt frakt av egen cykel på flyg t/r 1.600 kr.

Flyg: Flyg ingår ej på denna resa men vi hjälper dig gärna att boka. Anledning är att vi har vår Tour de France-resa direkt efter vilket en del vi stanna på. Hör av dig så ser vi vad som passar bäst och vilken flygplats du vill resa från så ordnar vi det.

 

RESELEDNING

Jenny Rosenius, Tema Toscana
Glenn Magnusson, Cykelaptit

Frågor om resan:
Jenny Rosenius
info@tematoscana.se

Frågor om cykling och rutter:
Glenn Magnusson
info@cykelaptit.se
Glenn Magnusson är med på plats under hela resan med sin ledarstab.

BOKNINGSVILLKOR

Handpenning:
Vid anmälan utgår en handpenning om 4.000 kr att betala inom tio dagar. Handpenningen är inte återbetalningsbar. Anmälan är personlig.

Slutfaktura:
Slutfaktura skickas ut två månader före avresa.

Avbokningsregler:
Fram till och med 20 mars kan du avboka med förlust endast av handpenning 4.000 kr.
Vid avbokning 21 mars-15 maj debiteras 50% av resans pris. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.
Vid avbokning 16 maj-21 juni kan ingen återbetalning göras och 100% av inbetalat beloppet går förlorat. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.


Avbokningsskydd 100 %:
Vi erbjuder ett komplett avbokningsskydd på denna resa. Avbokningsskyddet kostar 4.500 kr och garanterar dig rätten att avboka resan fram till 24 timmar före avresa. Hela resans pris minus handpenning 4.000 kr återbetalas då till dig. Du behöver inte uppvisa intyg från läkare. Obs! Avbokningsskyddet måste beställas och betalas samtidigt som handpenning inbetalas. Avbokningsskyddet kan inte läggas till i efterhand. Utan avbokningsskydd gäller våra boknings- och avbokningsregler beskrivna ovan.

Boka här

Öppna kontaktformulär