Förfina sökningTema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Cykelresa Toscana Deluxe

27/6-4/7 + 11-18/7 2023

27/6-4/7 2023: Fullbokad (avresa passerad)
11-18/7 2023: Fullbokad (avresa passerad)

 

Upplev Toscana från cykelsadeln tillsammans med en av Sveriges största cykelprofiler, Glenn Magnusson. Under sin karriär som cykelproffs var Glenn bosatt flera år i Toscana och han hittar på vägarna här som i sin egen ficka!

 

Detta är en exklusiv cykelresa som vänder sig till dig som vill ha något extra. Gruppen är liten och behändig och du får se stora delar av Toscana med boende på mysiga lantgårdar. I priset ingår allt: Flyg, transfer, boende, frukostar, luncher, middagar, öl, vin och vatten. Till och med fika vid cykelrasterna slipper du tänka på. Självklart ingår  följebil som transporterar bagage och har med förnödenheter under hela resan. Tillkommer gör endast kostnad för hyrcykel eller frakt på flyget om du väljer att ta med din egen cykel. 

 

Farten är bekväm för en motionär. Kravet för att följa med är att du på landsvägscykel är kapabel att cykla ett pass om 10 mil per dag. Vill du ha extra utmaningar finns alltid möjlighet att köra några extrakilometer eller ta en extra backe. Toscana är fullt av kullar! 

 

Gruppstorlek: 12 personer

PRAKTISK INFORMATION

PROGRAM

Dag 1: Flyg till Toscana (välj avgång från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn). Transfer till boendet som ligger mitt bland odlingar av vinrankor. Vi tar en välkomstskål och njuter av miljön. På aftonen är det dags för en riktigt toskansk middag under solen.

Dag 2: Vi ser till att cyklarna är i ordning innan vi beger oss av. Vi tar oss fram i det relativt kuperade landskapet och fikar uppe i Volterra, ett vackert samhälle på toppen av ett berg omgärdad av sin maffiga mur. Den här kvällen blir det matlagningskurs med en trevlig och kunnig kock och vi får njuta av det du varit med att tillaga.

Dag 3: Vi tar oss in bland många större skogar  till det berömda vindistriktet Chianti. Självklart intas dagens lunch på en vingård med goda viner och en kokerska som älskar sina gäster. Vi får en presentation av gården och dess historia. Vi bor på en f.d påves residens och har en bedårande utsikt då vi avnjuter middagen på en fin uteterass.

Dag 4: Cykling i kuperat landskap med många mysiga serpentinvägar, både uppför och utför i trakterna kring Montalcino där vi också stannar och fikar. Boendet för natten är känt för sina källor som används till hälsosamma bad samt ett förstklassigt kök. 

Dag 5: Dagen bjuder på relativt kuperade vägar men poolen väntar oss då vi avklarat denna strapats. Familjärt boende där vi blir väl omhändertagna och serveras riktigt fin klassisk toskansk mat och dryck.

Dag 6: Nu är vi värda en lite lättare tur utan så många backar. Vi kommer in i det berömda Maremmaområdet som också är en nykomling bland vinerna vi provar. Självklart har vi valt ut en fin vingård där vi provsmakar viner och intar vår cykellunch. Åter till boendet som är detsamma som dagen innan.

Dag 7: På veckans sista etapp tar vi oss från det gröna inlandet ut till kusten. Kanske passar du på att variera dig från poolerna och hoppar i Medelhavet! Kvällen avslutas med middag som serveras på ett riktigt höjdarkök och där vi njuter havets läckerheter.  

Dag 8: Hemresedag. Luta dig tillbaka i flygstolen på väg hem och dröm dig tillbaka till härliga minnen!  

PRIS

Pris vid anmälan före 1 mars 2023: 22.900 kr
Pris vid anmälan efter 1 mars 2023: 23.900 kr

Tillkommer:
Hyrcykel: 1.800 kr
Cykeltransport flyg t/r: 1.600 kr

Enkelrumstillägg: 3.500 kr

Resa exklusive flyg: Reser du på egen hand görs ett avdrag om 1.500 kr. Du tar dig då med egen transfer till hotellet ankomstdagen och arrangerar egen transfer avresedagen.

 

VAD INGÅR

- Flygresa till Toscana, valfritt från Arlanda, Landvetter eller Kastrup
- Transfer till och från flygplatsen i Italien
- 7 hotellnätter, del i dubbelrum
- 7 frukostar
- 7 luncher
- 7 middagar
- Samtliga måltidsdrycker
- Vinprovningar
- Matlagningskurs
- Bars och cykelflaskor
- Ledare på cykelpassen, både på cykel och med servicebuss
- Tvätt av cykelkläder (medtag egen tvättpåse)
- Utrymme för säker cykelförvaring
- Turistskatter på boendena
- Flygskatter
- Lagstadgad resegaranti

Tillkommer:
Kostnad för hyrcykel 1.800 kr alternativt frakt av egen cykel på flyg t/r 1.600 kr.

Resa exklusive flyg:
Väljer du att ta dig ner på egen hand görs avdrag med 1.500 kr. 

RESELEDNING

Jenny Rosenius, Tema Toscana
Glenn Magnusson, Cykelaptit

Frågor om resan:
Jenny Rosenius
info@tematoscana.se

Frågor om cykling och rutter:
Glenn Magnusson
info@cykelaptit.se
Glenn Magnusson är med på plats under hela resan med sin ledarstab.

BOKNINGSVILLKOR

Handpenning:
Vid anmälan utgår en handpenning om 4.000 kr att betala inom tio dagar. Handpenningen är inte återbetalningsbar. Anmälan är personlig.

Slutfaktura:
Slutfaktura skickas ut två månader före avresa.

Avbokningsregler:
Fram till och med 20 mars kan du avboka med förlust endast av handpenning 4.000 kr.
Vid avbokning 21 mars-15 maj debiteras 50% av resans pris. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.
Vid avbokning 16 maj-27 juni kan ingen återbetalning göras och 100% av inbetalat beloppet går förlorat. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.


NYHET! Avbokningsskydd 100 %:
En nyhet vi lanserar är vårt kompletta avbokningsskydd. Avbokningsskyddet kostar 4.500 kr och garanterar dig rätten att avboka resan fram till 24 timmar före avresa. Hela resans pris minus handpenning 4.000 kr återbetalas då till dig. Du behöver inte uppvisa intyg från läkare. Obs! Avbokningsskyddet måste beställas och betalas samtidigt som handpenning inbetalas. Avbokningsskyddet kan inte läggas till i efterhand. Utan avbokningsskydd gäller våra boknings- och avbokningsregler beskrivna ovan.

Boka här

Öppna kontaktformulär