Förfina sökningTema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Cykelresa Toscana Deluxe

10-17 juli 2022

DELUXERESAN 10-17/7 2022 ÄR FULLBOKAD. Hör av dig till info@tematoscana.se om du vill skriva upp dig på reservlista eller anmäla intresse till 2023. Vi har fortfarande ett par platser kvar på vår Cykelresa till Garda 10-17/5. Ta en titt på den!

 

Upplev Toscana från cykelsadeln tillsammans med en av Sveriges största cykelprofiler, Glenn Magnusson. Under sin karriär som cykelproffs var Glenn bosatt flera år i Toscana och han hittar på vägarna här som i sin egen ficka!

 

Detta är en exklusiv cykelresa som vänder sig till dig som vill ha något extra. Gruppen är liten och behändig och du får se stora delar av Toscana med boende på mysiga lantgårdar. I priset ingår allt: Flyg, transfer, boende, frukostar, luncher, middagar, öl, vin och vatten. Till och med fika vid cykelrasterna slipper du tänka på. Självklart ingår  följebil som transporterar bagage och har med förnödenheter under hela resan. Tillkommer gör endast kostnad för hyrcykel eller frakt på flyget om du väljer att ta med din egen cykel. 

 

Farten är bekväm för en motionär. Kravet för att följa med är att du på landsvägscykel är kapabel att cykla ett pass om 10 mil per dag. Vill du ha extra utmaningar finns alltid möjlighet att köra några extrakilometer eller ta en extra backe. Toscana är fullt av kullar!

PRAKTISK INFORMATION

PROGRAM

Dag 1 lördag: Flyg till Toscana och transfer till boendet där vi insuper havsluft då vi bor på kusten några mil söder om Pisa. Välkomstskål följt av middag i havets tecken i solnedgången.

Dag 2 söndag: Vi kontrollerar att cyklarna är i ordning innan vi beger oss av. Vi lämnar vi kusten och tar oss in i ett mer kuperat landskap med stora vyer i en del av Toscana sin kännetecknas av många stora odlade fält. Gourmetmiddag avslutar dagen på nyöppnad restaurang.

Dag 3 måndag: Vi tar oss in bland många större skogar och till det berömda vindistriktet Chianti. Självklart intas dagens lunch på en vingård med goda viner och en kokerska som älskar sina gäster. Vi får en presentation av gården och dess historia. Middag med storslagen utsikt på en vacker terrass.

Dag 4 tisdag: Cykling i kuperat landskap med många mysiga serpentinvägar, både uppför och utför i trakterna kring Montalcino. Idag kombinerar vi cyklingen med ett stopp på cykelmusum och vinprovning med väl valda godsaker som tilltugg. Boendet för natten är känt för sina källor som anväds till hälsosama bad, samt ett förstklassigt kök. 

Dag 5 onsdag: Idag får vi relativt kuperade vägar men något färre kilometer, vilket ger mer tid för avkoppling vid poolen. Vi sover på ett familjärt boende där vi blir väl omhändertagna och serveras riktigt fin klassisk toskansk mat och dryck.

Dag 6 torsdag: Nu är vi värda lite lättare tur utan så många backar. Vi tar oss in i det berömda Maremmaområdet som också är en nykomling bland vinerna vi provar på denna resa. Besök på fin vingård med vinprovning och cykellunch. Åter till boendet som är detsamma som dagen innan.

Dag 7 fredag: På veckans sista etapp tar vi oss från det gröna inlandet ut till kusten. Kanske passar du på att variera dig från de fina poolerna och hoppar i Medelhavet! Kvällen avslutas med middag där vi återigen njuter havets läckerheter.  

Dag 8 lördag: Hemresedag. Luta dig tillbaka i flygstolen på väg hem och dröm dig tillbaka till härliga minnen!  

PRIS

Pris vid anmälan före 1 mars 2022: 21.900 kr
Pris vid anmälan efter 1 mars 2022: 23.900 kr

Tillkommer:
Hyrcykel: 1.800 kr
Cykeltransport flyg t/r: 1.600 kr

Enkelrumstillägg: 3.500 kr

Resa exklusive flyg: Reser du på egen hand görs ett avdrag om 1.500 kr. Du tar dig då med egen transfer till hotellet ankomstdagen och arrangerar egen transfer avresedagen.

 

VAD INGÅR

- Flygresa till Toscana, valfritt från Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn
- Transfer till och från flygplatsen
- 7 hotellnätter, del i dubbelrum
- 7 frukostar
- 7 luncher
- 7 middagar
- Samtliga måltidsdrycker
- Vinprovningar
- Bars och cykelflaskor
- Ledare på cykelpassen, både på cykel och med  servicebuss
- Tvätt av cykelkläder (medtag egen tvättpåse)
- Utrymme för säker cykelförvaring
- Turistskatter på boende
- Flygskatter
- Lagstadgad resegaranti

Tillkommer:
Kostnad för hyrcykel 1.800 kr alternativt frakt av egen cykel på flyg t/r 1.600 kr.

Resa exklusive flyg:
Väljer du att ta dig ner på egen hand görs avdrag med 1.500 kr. 

VAD INGÅR

- Flygresa till Toscana, valfritt från Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn
- Transfer till och från flygplatsen
- 7 hotellnätter, del i dubbelrum
- 7 frukostar
- 7 luncher
- 7 middagar
- Samtliga måltidsdrycker
- Vinprovningar
- Bars och cykelflaskor
- Ledare på cykelpassen, både på cykel och med  servicebuss
- Tvätt av cykelkläder (medtag egen tvättpåse)
- Utrymme för säker cykelförvaring
- Turistskatter på boende
- Flygskatter
- Lagstadgad resegaranti

Tillkommer:
Kostnad för hyrcykel 1.800 kr alternativt frakt av egen cykel på flyg t/r 1.600 kr.

Resa exklusive flyg:
Väljer du att ta dig ner på egen hand görs avdrag med 1.500 kr. 

RESELEDNING

Jenny Rosenius, Tema Toscana
Glenn Magnusson, Cykelaptit

Frågor om resan:
Jenny Rosenius
info@tematoscana.se

Frågor om cykling och rutter:
Glenn Magnusson
info@cykelaptit.se
Glenn Magnusson är med på plats under hela resan med sin ledarstab.

BOKNINGSVILLKOR

Handpenning:
Vid anmälan utgår en handpenning om 4.000 kr att betala inom tio dagar. Handpenningen är inte återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa. Anmälan är personlig.

Slutfaktura:
Slutfaktura skickas ut i maj.

Avbokningsregler:
Vid avbokning senast 30 maj återbetalas 50% av ditt inbetalade belopp minus handpenningen 4.000 kr. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.
Vid avbokning efter 30 maj kan ingen återbetalning göras och 100% av inbetalat beloppet går förlorat. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.

Avbokning i anledning av corona:
Inställd resa på grund av världspandemi och corona (låt oss hoppas innerligt att så inte blir fallet!) kan endast bli aktuellt om det råder 1. inreseförbud till Italien eller 2. utreseförbud från Sverige och om detta kan fattas beslut först tidigast 10 dagar före avresa, dvs 30 juni. Skulle så vara fallet har du dina pengar innestående och resan flyttas i första hand fram till ett alternativt datum.
Avbokning före 30 juni i anledning av ”enbart oro” för corona kan inte göras med återbetalning eller innestående medel, utan ordinarie avbokningsregler gäller i dessa fall.


NYHET! Avbokningsskydd 100 %:
En nyhet vi lanserar är vårt kompletta avbokningsskydd. Avbokningsskyddet kostar 4.500 kroch garanterar dig rätten att avboka resan fram till 24 timmar före avresa. Hela resans pris minus handpenning 4000 kr återbetalas då till dig. Du behöver inte uppvisa intyg från läkare. Obs! Avbokningsskyddet måste beställas och betalas samtidigt som handpenning inbetalas. Avbokningsskyddet kan inte läggas till i efterhand. Utan avbokningsskydd gäller våra boknings- och avbokningsregler beskrivna ovan.

Boka här

Öppna kontaktformulär