Förfina sökningTema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Gravel i Toscana

21-25 september 2023

NYHET 2023!
Gravelresa till Toscana

 

Varför just Toscana? Jo för det är just här gravel blev stort. 2009 kördes det första Strade Bianche och två år senare var det svensk seger i denna klassiker då Thomas Löfkvist lyckades vinna. Parallellt med proffstävlingen Strade Bianche arrangeras Eroicaloppet vilket är ett motionslopp. På Eroica finns regler för cykeln, till exempel måste du ha clipspedaler istället för dagens Look-system, växelhandtagen får du ej ha i bromshandtagen utan istället på ramen, du får ha högst tioväxlar osv. På vår resa har vi inga sådana regler. Välkomna på en resa till Strade Bianche som betyder Vita Vägar!

 

Vad vi gör cykelmässigt är att vi kör på samma vägar som Eroicaloppet vilket betyder mycket grusväg. Vilken cykel ska jag ha för att vara med på resan? Du kan ha en gravelcykel men du kan också ha din landsvägscykel om du sätter på grövre däck. Vi rekommenderar däck på 30-40 mm bredd. Passen kommer vara 70-90 km långa. Området är kuperat  och  vi får milsvida utsikter över de toskanska dalgångarna.

 

Vi bor på ett 4-stjärnigt hotell med inbjudande pool och en fantastiskt bra restaurang som serverar toskansk mat och vin. Alla rum är olika och charmiga då det är gamla anor i hotellet. Svårslagen utsikt från vårt middagsbord. Det är gravel hela vägen fram till hotellet då det ligger ensamt uppe på en bergstopp dit det endast går grusväg.

 

Max antal resenärer på denna resa: 16

PRAKTISK INFORMATION

PRIS

Pris vid anmälan före 1/6: 17.300 kr
Pris vid anmälan efter 1/6: 18.300 kr

Du medtar egen cykel på denna resa.

Tillkommer:
Cykelväska på flyg: 1.600 kr
Enkelrumstillägg: 1.500 kr

Annan avreseort eller alternativt färdmedel: Väljer du flyg från annan avreseort än Stockholm eller väljer att resa med alternativt färdmedel, måste du ordna med detta själv och ett avdrag görs med 1.500 kr på resans pris. 

 

VAD INGÅR

- Flyg Stockholm-Italien t o r
- Transfers i Italien
- Boende i dubbelrum-
- 4 frukostar
- 4 fyrarätters middagar med samtliga måltidsdrycker
- Glenn Magnusson med sin ledarstab
- Dagligen ledarledda rundor
- Servicebil med på samtliga pass
- Tvätt av cykelkläder
- Cykelflaskor
- Flygskatter och turistskatter
- Lagstadgad resegaranti

Du medtar egen cykel på denna resa.

Tillkommer:
Cykelväska på flyg: 1.600 kr
Enkelrumstillägg: 1.500 kr

Annan avreseort eller alternativt färdmedel: Väljer du flyg från annan avreseort än Stockholm eller väljer att resa med alternativt färdmedel, måste du ordna med detta själv och ett avdrag görs med 1.500 kr på resans pris. 

 

SVÅRIGHETSGRAD

Distans per dag: 7-15 mil
Höjdmeter: 1100-3000 

RESELEDNING

Jenny Rosenius, Tema Toscana
Glenn Magnusson, Cykelaptit

Frågor om resan:
Jenny Rosenius
info@tematoscana.se

Frågor om cykling och rutter:
Glenn Magnusson
info@cykelaptit.se
Glenn Magnusson är med på plats under hela resan med sin ledarstab.

BOKNINGSVILLKOR

Handpenning:
Vid anmälan utgår en handpenning om 2.500 kr att betala inom tio dagar. Handpenningen är inte återbetalningsbar. Anmälan är personlig.

Slutfaktura:
Slutfaktura skickas ut två månader före avresa.

Avbokningsregler:
Fram till och med 1 juni kan du avboka med förlust endast av handpenning 2.500 kr.
Vid avbokning 2 juni-15 augusti debiteras 50% av resans pris. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.
Vid avbokning 16 augusti-21 september kan ingen återbetalning göras och 100% av inbetalat beloppet går förlorat. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.


NYHET! Avbokningsskydd 100 %: 
En nyhet vi lanserar är vårt kompletta avbokningsskydd. Avbokningsskyddet kostar 4.500 kr och garanterar dig rätten att avboka resan fram till 24 timmar före avresa. Hela resans pris minus handpenning 2.500 kr återbetalas då till dig. Du behöver inte uppvisa intyg från läkare. Obs! Avbokningsskyddet måste beställas och betalas samtidigt som handpenning inbetalas. Avbokningsskyddet kan inte läggas till i efterhand. Utan avbokningsskydd gäller våra boknings- och avbokningsregler beskrivna ovan.

Boka här

Öppna kontaktformulär