Förfina sökningTema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Cykla i italienska alperna

23-30 maj 2022

Resan 23-30 maj 2022 är fullbokad.
Hör av dig på info@tematoscana.se om du önskar stå på reservlista, vill ha förslag på andra cykelresor eller anmäla dig till resa 2023.

 

På den här cykelresan tar vi oss an sagolika vyer i italienska alperna med toppar över 3000 m ö h. Förbered dig på en 25 km lång utförskörning! Vi bor i en mysig italiensk alpby på bergssidan och serveras lokal vällagad mat om kvällarna. Under ett av cykelpassen gör vi en vinprovning på den berömda Francesco Moser-vingården.

 

Själva når vi under cyklingen 1600 m ö h. Vi kommer till områden som vintertid är kända skidorter som Madonna di Campiglio. Därav tidpunkten för resan. så vi är säkra på att snön på vägarna har försvunnit och sopats rena.

 

Vägarna är i stort sett bilfria. Du får kämpa som en kung uppför för att sedan glida ner ostört utmed häftiga serpentinvägar. Du bestämmer själv ditt tempo, uppför och nerför, och vi återsamlas på lämpligt ställe för att sedan fortsätta tillsammans. I södra delen av alperna  når vi norra delen av Gardasjön där vi förstås stannar och fikar under ett av passen. 

 

Förutom våra cyklande ledare har vi en egen servicebuss med alla förnödenheter med på samtliga pass. 

PRAKTISK INFORMATION

PRIS

Pris vid anmälan före 1/2 2022: 18.500 kr 
Pris vid anmälan efter 1/2 2022: 19.500 kr 


Tillkommer:

Enkelrumstillägg: 1.000 kr
Cykeltransportbuss: 1.800 kr. Stockholm t/r med vår egen transportbuss riktning utmed E4 till hotellet i Alperna.


Annan avreseort eller alternativt färdmedel: Väljer du flyg från annan avreseort än Stockholm eller väljer att resa med alternativt färdmedel, måste du ordna med detta själv och ett avdrag görs med 1.500 kr på resans pris. 

VAD INGÅR

- Flyg Stockholm-Italien t/r
- Transfers i Italien
- Boende i dubbelrum
- 7 frukostar
- 7 middagar inklusive samtlig måltidsdryck
- Glenn Magnusson med sin ledarstab
- Dagligen ledarledda rundor
- Servicebil på samtliga pass
- Tvätt av cykelkläder
- Vinprovning
- Utrymme för säker cykelförvaring (under natten)
- Cykelflaskor
- Måltidsdryck
- Turistskatter
- Flygskatter
- Lagstadgad resegaranti

Tillkommer:
- Enkelrumstillägg: 1.000 kr
- Cykeltransport: 1.800 kr.

Annan avreseort eller alternativt färdmedel: Väljer du flyg från annan avreseort än Stockholm eller väljer att resa med alternativt färdmedel, måste du ordna med detta själv och ett avdrag görs med 1.500 kr på resans pris. Vill du nyttja vår transfer på plats måste du se till att ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång.

SVÅRIGHETSGRAD

Distans: 7-15 mil/dag
Höjdmeter: 1100-3000 meter

RESELEDNING

Jenny Rosenius, Tema Toscana
Glenn Magnusson, Cykelaptit

Frågor om resan:
Jenny Rosenius
info@tematoscana.se

Frågor om cykling och rutter:
Glenn Magnusson
info@cykelaptit.se
Glenn Magnusson är med på plats under hela resan med sin ledarstab.

BOKNINGSVILLKOR

Handpenning:
Vid anmälan utgår en handpenning om 2.000 kr att betala inom tio dagar. Handpenningen är inte återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa. Anmälan är personlig.

Slutfaktura:
Slutfaktura skickas ut i mars månad.

Avbokningsregler:
Vid avbokning senast 12 april återbetalas 50% av ditt inbetalade belopp minus handpenningen 2.000 kr. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.
Vid avbokning efter 12 april kan ingen återbetalning göras och 100% av inbetalat beloppet går förlorat. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.

Avbokning i anledning av corona:
Inställd resa på grund av världspandemi och corona (låt oss hoppas innerligt att så inte blir fallet!) kan endast bli aktuellt om det råder 1. inreseförbud till Italien eller 2. utreseförbud från Sverige och om detta kan fattas beslut först tidigast 10 dagar före avresa, dvs 12 maj. Skulle så vara fallet har du dina pengar innestående och resan flyttas i första hand fram till ett alternativt datum.
Avbokning före 12 maj i anledning av ”enbart oro” för corona kan inte göras med återbetalning eller innestående medel, utan ordinarie avbokningsregler gäller i dessa fall.

NYHET! Avbokningsskydd 100 %: 
En nyhet vi lanserar är vårt kompletta avbokningsskydd. Avbokningsskyddet kostar 4.500 kr och garanterar dig rätten att avboka resan fram till 24 timmar före avresa. Hela resans pris minus handpenning 2.000 kr återbetalas då till dig. Du behöver inte uppvisa intyg från läkare. Obs! Avbokningsskyddet måste beställas och betalas samtidigt som handpenning inbetalas. Avbokningsskyddet kan inte läggas till i efterhand. Utan avbokningsskydd gäller våra boknings- och avbokningsregler beskrivna ovan.

Boka här

Öppna kontaktformulär