Förfina sökningTema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Cykla i italienska alperna

30 maj-6 juni 2023

På den här cykelresan tar vi oss an sagolika vyer i italienska alperna med toppar över 3000 m ö h. Det högsta vi kommer upp på är 1600 m ö h. Förbered dig på en 25 km lång utförskörning! Vi cyklar i områden som under vintertid är välkända skidorter såsom Madonna di Campiglio. Därav även tidpunkten för resan så vi är säkra på att all snö på vägarna har försvunnit och sopats rena.

 

Vi bor i en mysig italiensk alpby på bergssidan och serveras lokal vällagad mat om kvällarna. Under ett av cykelpassen gör vi en vinprovning på den berömda Francesco Moser-vingården.

 

Vägarna är i stort sett bilfria. Du får kämpa som en kung uppför för att sedan glida ner ostört utmed häftiga serpentinvägar. Du bestämmer själv ditt tempo, uppför och nerför, och vi återsamlas på lämpligt ställe för att sedan fortsätta tillsammans. I södra delen av alperna  når vi norra delen av Gardasjön där vi förstås stannar och fikar under ett av passen. 

 

På denna resa rekommenderar vi 34×28 eller motsvarande lätt utväxling på din cykel. Ha dessutom bromsbelägg och däck i bra skick. Ta med slang och minipump.

 

Förutom våra cyklande ledare har vi en egen servicebuss med alla förnödenheter med på samtliga pass. Klättringarna är en utmaning men häftiga att uppleva. Du bestämmer alltid ditt tempo själv såväl uppför som nerför och vi återsamlas alltid på lämpligt ställe för att fortsätta tillsammans.

 

Max antal resenärer på denna resa: 16 

PRAKTISK INFORMATION

PRIS

Pris vid anmälan före 1/2 2023: 18.500 kr 
Pris vid anmälan efter 1/2 2023: 19.500 kr 


Tillkommer:

Enkelrumstillägg: 1.500 kr
Cykel: Flygtransport av cykelväska 1.400 kr


Annan avreseort eller alternativt färdmedel: Väljer du flyg från annan avreseort än Stockholm eller väljer att resa med alternativt färdmedel, måste du ordna med detta själv och ett avdrag görs med 1.500 kr på resans pris. 

VAD INGÅR

- Flyg Stockholm-Italien t/r
- Transfers i Italien
- Boende i dubbelrum
- 7 frukostar
- 7 trerättersmiddagar inklusive samtlig måltidsdryck
- Glenn Magnusson med sin ledarstab
- Dagligen ledarledda rundor
- Servicebil med på samtliga pass
- Tvätt av cykelkläder
- Vinprovning
- Utrymme för säker cykelförvaring 
- Cykelflaskor
- Måltidsdryck
- Turistskatter
- Flygskatter
- Lagstadgad resegaranti


Du medtar din egen cykel.


Tillkommer:

- Enkelrumstillägg: 1.500 kr
- Cykelväska på flyg: 1.400 kr.

Annan avreseort eller alternativt färdmedel: Väljer du flyg från annan avreseort än Stockholm eller väljer att resa med alternativt färdmedel, måste du ordna med detta själv och ett avdrag görs med 1.500 kr på resans pris. Vill du nyttja vår transfer på plats måste du se till att ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång.

SVÅRIGHETSGRAD

Distans: 7-15 mil/dag
Höjdmeter: 1100-3000 

RESELEDNING

Jenny Rosenius, Tema Toscana
Glenn Magnusson, Cykelaptit

Frågor om resan:
Jenny Rosenius
info@tematoscana.se

Frågor om cykling och rutter:
Glenn Magnusson
info@cykelaptit.se
Glenn Magnusson är med på plats under hela resan med sin ledarstab.

BOKNINGSVILLKOR

Handpenning:
Vid anmälan utgår en handpenning om 2.500 kr att betala inom tio dagar. Handpenningen är inte återbetalningsbar. Anmälan är personlig.

Slutfaktura:
Slutfaktura skickas ut två månader före avresa.

Avbokningsregler:
Fram till och med 20 februari kan du avboka med förlust endast av handpenning 2.500 kr.
Vid avbokning 21 februari-12 april debiteras 50% av resans pris. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.
Vid avbokning 13 april-30 maj kan ingen återbetalning göras och 100% av inbetalat beloppet går förlorat. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.


NYHET! Avbokningsskydd 100 %: 
En nyhet vi lanserar är vårt kompletta avbokningsskydd. Avbokningsskyddet kostar 4.500 kr och garanterar dig rätten att avboka resan fram till 24 timmar före avresa. Hela resans pris minus handpenning 2.500 kr återbetalas då till dig. Du behöver inte uppvisa intyg från läkare. Obs! Avbokningsskyddet måste beställas och betalas samtidigt som handpenning inbetalas. Avbokningsskyddet kan inte läggas till i efterhand. Utan avbokningsskydd gäller våra boknings- och avbokningsregler beskrivna ovan.

Boka här

Öppna kontaktformulär