Förfina sökningTema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Toscana Deluxe

26 juni-3 juli 2021

Resan är fullbokad 2021. Häng med oss 2022 och teckna en plats redan nu!

 

Upplev Toscana från cykelsadeln tillsammans med en av Sveriges största cykelprofiler, Glenn Magnusson. Under sin karriär som cykelproffs var Glenn bosatt flera år i Toscana och han hittar på vägarna här som i sin egen ficka!

 

Denna resa är exklusiv och passar dig som vill ha något extra. Gruppen är liten och behändig eftersom vi tar med max tio cyklister. Du får se stora delar av Toscana med boende på mysiga lantgårdar och avslutande natt på hotell i Florens. Följebil som transporterar bagage finns med under hela vistelsen.

 

Farten är bekväm för en motionär. Kravet för att följa med är att du på landsvägscykel är kapabel att cykla ett pass om 10 mil per dag. Vill du ha extra utmaningar finns alltid möjlighet att köra några extrakilometer eller ta en extra backe. Toscana är fullt av kullar!

 

På denna resa har vi valt att inkludera allt i priset: flyg, transfer, boende, frukostar, luncher, middagar, öl, vin och vatten. Till och med fika vid cykelrasterna ingår. En dag har vi en matlagningskurs och ingår gör flera vinprovningar. Följebil med förnödenheter finns med under cykelpassen hela tiden. Tillkommer i priset gör endast kostnad för hyrcykel eller frakt på flyget om du väljer att ta med din egen cykel. 

PRAKTISK INFORMATION

PRIS

Pris vid anmälan före 1 februari: 20.900 kr
Pris vid anmälan efter 1 februari 2021: 22.900 kr

VAD INGÅR

- Flygresa till Toscana, valfritt från Arlanda, Landvetter eller Köpenhamn
- Transfer till och från flygplatsen
- 7 hotellnätter, del i dubbelrum
- 7 frukostar
- 7 luncher
- 7 middagar
- Samtliga måltidsdrycker
- Matlagningskurs
- Vinprovningar
- Bars och cykelflaskor
- Guider på cykelpassen, både på cykel och med  servicebuss
- Tvätt av cykelkläder (medtag tvättpåse)
- Utrymme för säker cykelförvaring
- Turistskatter 
- Flygskatter
- Resegaranti

Tillkommer:
Kostnad för hyrcykel alternativt kostnad för frakt av egen cykel på flyg 1.600 kr.

Vill du åka tåg eller på annat sätt ta dig ner på egen hand, görs avdrag med 1.500 kr. Vill du nyttja vår transfer på plats i Italien måste du se till att ankomma i god tid innan huvudgruppen landar och hemresan måste ske efter huvudgruppens avgång. 

PROGRAM

Dag 1 lördag: Flyg till Toscana och inkvartering 2 mil utanför Florens. Vi tar en välkomstskål på det stiliga boendet med fina utsikter över Toscanas landskap. Middag på lokal krog på landet med familjär känsla och fantastiska kockar.

Dag 2 söndag: Vi ser till att cyklarna är i ordning inför den första dagen. Vi kör på fina toskanska vägar med några korta branta backar. Gourmetmiddag avslutar dagen i solnedgången ackompanjerad av fina viner producerade på vi bor på.

Dag 3 måndag: Idag upptäcker vi vägarna västerut i Toscana och dagens storfika intar vi på historisk mark med en sagolik utsikt. Dagens tur är lite kortare så vi har mer tid att njuta av poolen. På kvällen är det upp till resenärerna om vi ska få middag eller inte, då vi har matlagningskurs med italienska kockar!

Dag 4 tisdag: Kuperad terräng och mysiga serpentinvägar, både uppför och utför. Idag kommer vi in i centrala Chianti-området vilket gör träningsvägarna ännu mer inbjudande, kantade av mängder med vinodlingar. Kvällens goda middag bjuder också på fantastisk utsikt.

Dag 5 onsdag: Vi cyklar in i Montalcino-området, ett av Toscanas lyxområde med sina exklusiva viner. Fika gör vi på ett cykelmuseum! Cyklar, tröjor och foton på alla världens kända cyklister som varit här tapetserar väggarna då ägaren är fullständigt cykeltokig. Detta är samtidigt en vingård och vi passar självklart på att smaka av Montalcinos viner. Detta är den längsta dagen på cykel så poolhänget blir extra skönt. Vi avrundar säven denna kväll med en riktigt fin middag med toskanska specialiteter.

Dag 6 torsdag: Dagen bjuder på lite längre klättringar, dock inte så branta. En vingård med trevlig personal tar hand om fika och vinprovning till oss. Gården utstrålar  historia och har lyckats bevarat det genuina. Kvällens kockar gillar att överraska med sin enkla men så typiskt eleganta toskanska mat.

Dag 7 fredag: Vi startar ute på Toscanas  gröna kullar för att avsluta inne i Florens, Toscanas huvudort. På väg in i staden passar vi på att njuta av utsikten uppe på Piazzale Michelangelo. Vi bor sista natten på hotell inne i Florens och passar på att uppleva sevärdheter som Ponte Vecchio, den kända bron idag fylld med smyckesbutiker. Vi avrundar vår resa på en av stadens bättre krogar! 

Dag 8 lördag: Hemresedag. Luta dig tillbaka i flygstolen och dröm tillbaka till alla härliga minnen du bär med dig från veckan!

SVÅRIGHETSGRAD

Distans: 7-12 mil per dag
Höjdmeter: 1500-2000 meter

Farten bekväm för en motionär. Krav för att delta är att du är kapabel att cykla på landsvägscykel 10 mil per dag. För den som vill ha lite extra utmaning finns det alltid möjlighet att köra några extrakilometer och någon extra backe.

VILLKOR & AVBOKNINGSREGLER

Vid bokning utgår handpenningfaktura 4.000 kr att betala inom 10 dagar. Bokningen är bindande. Handpenningen är knuten till varje anmälning och är icke-återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa.

Avbokning med förlust av handpenning kan ske fram till 35 dagar före avresa. Vid avbokning senare än 20 dagar före avresa debiteras 100% av resans pris och TEMA TOSCANA tillhandahåller på begäran intyg att uppvisa för eget försäkringsbolag.

Boka här

Öppna kontaktformulär