Förfina sökningTema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Cykelresa till Gardasjön för landsvägscyklister

9-16 maj 2024

Smakprov från våra tidigare Garda-läger: 2017, 2018, 2019, 2022, 2023

 

Följ med på en härliga cykelresa till vackra Gardasjön, med storslagna vyer i en av Italiens mest omtalade miljöer. Cyklingen sker i tre anpassade grupper med fd proffscyklisten Glenn Magnusson som tränare och coach. Vi har med svenska ledare och cykling erbjuds på flera nivåer, i såväl fart som distans. Distans 6-16 mil per dag beroende på vilken grupp du väljer. En dag åker vi med färja över Gardasjön. Cyklingen sker på landsvägscykel.

 

På resan har vi även en grupp för elcyklister, läs mer här. Elcyklisterna har egna rutter och ett annat program. Är ni ett par eller ett gäng där den ena vill cykla landsvägscykel medan den andre föredrar elcykel är detta en PERFEKT RESA! Om dagarna cyklar var och en i sin takt och på sitt sätt. På kvällarna återsamlas alla för middag och umgänge. 

 

Vägarna kring Gardasjön är idealiska för cykling. Här finns allt från flacka eller lätt kuperade vägar i vinlandskapen till bergen där vi kör tiokilometersklättringar. Men framför allt tar vi oss fram i en vacker miljö och blickar ner mot Gardasjön från småvägar i bergslandskapet.

 

Under passen fikar vi på ställen där man gillar cyklister och mot dagens slut tar vi något kallt att dricka på hotellet innan vi samlas för gemensam middag och njuter av italiensk mat och dryck i glatt umgänge.

 

Vi bor på ett prydligt medelklasshotell vid Gardasjöns sydspets på landtungan Sirmione, nära den historiska kärnan. Bra förvaring för cyklar. Hotellet ligger idealiskt för att snabbt nå rutterna dels på östra dels på västra sidan om Gardasjön. En av dagarna tar samtliga grupper en båtfärd över sjön. En kväll anordnar vi en vinprovning som du anmäler dig till på plats.

 

Gardasjön anses vara en av världens vackraste platser, här finns en rik kultur och många författare och konstnärer har genom alla tider kommit hit för att söka inspiration.

 

Smakprov från våra tidigare Garda-läger: 2017, 2018, 2019, 2022, 2023

 

Länk till alla våra cykelresor 2024

 

PRAKTISK INFORMATION

PRIS

Pris vid anmälan före 1/2 2024: 17.500 kr 
Pris vid anmälan efter 1/2 2024: 18.500 kr

Tillkommer:

Cykeltransport: 1.800 kr. På denna resa tar du med din egen cykel. Vår egen transportbuss tar din cykel t/r från Stockholm via E4 till hotellet i Garda. 

Enkelrumstillägg: 800 kr/natt (totalt 5.600 kr)

Måltidsdryck vid middagarna

Vinprovning

Annan avreseort eller alternativt färdmedel: Avreseort från annan ort än Arlanda på förfrågan. Väljer du att ta dig ner på egen hand görs ett avdrag görs med 1.500 kr på resans pris och du arrangerar din transfer själv. Vill du nyttja vår transfer på plats måste du se till att ankomma i god tid innan gruppen landar och hemresa måste anpassas efter gruppens avgång.

VAD INGÅR

Direktflyg Stockholm - Italien t/r
Transfers i Italien
7 hotellnätter, del i dubbelrum på medelklasshotell
7 frukostar
7 trerättersmiddagar
Dagligen ledda rundor med olika distanser och farter
Glenn Magnusson med sin ledarstab
Båttur på Gardasjön
Utrymme för säker cykelförvaring
Flygskatter och turistskatter
Tema Toscanas lagstadgade resegaranti 

Tillkommer:
Enkelrumstillägg: 800 kr/natt (totalt 5.600 kr)
Cykeltransportbuss: 1.800 kr
Måltidsdryck


Annan avreseort eller alternativt färdmedel: Avreseort från annan ort än Arlanda på förfrågan. Väljer du att ta dig ner på egen hand görs ett avdrag görs med 1.500 kr på resans pris och du arrangerar din transfer själv. Vill du nyttja vår transfer på plats måste du se till att ankomma i god tid innan gruppen landar och hemresa måste anpassas efter gruppens avgång.

DIN CYKEL

På denna resa tar du med din egen cykel som vi fraktar i vår transportbuss som går från Sverige. Vi rekommenderar 34×28 eller motsvarande lätt utväxling. Ha dessutom bromsbelägg och däck i bra skick. Ta med slang och minipump.

Priset för cykeltransporten är 1.800 kr.

Hyra av cykel kan endast ske på förfrågan.

 

GRUPPER

Du väljer varje dag vilken grupp du vill cykla med

Elcykelgruppen: Njutarturer med gott om glasstopp och kulturinslag
Korta gruppen:
6-8 mil, 500-1000 höjdmeter
Medelgruppen: 8-12 mil, 1000-1600 höjdmeter
Tuffa gruppen: 12-16 mil, 2000-3000 höjdmeter

RESELEDNING

Jenny Rosenius, Tema Toscana
Glenn Magnusson, Cykelaptit

Frågor om resan:
Jenny Rosenius
info@tematoscana.se

Frågor om cykling och rutter:
Glenn Magnusson
info@cykelaptit.se
Glenn Magnusson är med på plats under resan med sin ledarstab.

BOKNINGSVILLKOR

Handpenning:
Vid anmälan utgår en handpenning om 2.500 kr att betala inom tio dagar. Handpenningen är inte återbetalningsbar. Anmälan är personlig.

Slutfaktura:
Slutfaktura skickas ut två månader före avresa.

Avbokningsregler:
Fram till och med 20 januari kan du avboka med förlust av endast handpenning 2.500 kr.
Vid avbokning 21 januari-1 april debiteras 50% av resans pris. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.
Vid avbokning 2 april-9 maj ingen återbetalning göras och 100% av inbetalat beloppet går förlorat. Intyg erhålles att själv uppvisa för försäkringsbolag.

Avbokningsskydd 100 %: 
Vi erbjuder också ett komplett avbokningsskydd. Avbokningsskyddet kostar 4.500 kr och garanterar dig rätten att avboka resan fram till 24 timmar före avresa. Hela resans pris minus handpenning 2.500 kr återbetalas då till dig. Du behöver inte uppvisa intyg från läkare. Obs! Avbokningsskyddet måste beställas och betalas samtidigt som handpenning inbetalas. Avbokningsskyddet kan inte läggas till i efterhand. Utan avbokningsskydd gäller våra boknings- och avbokningsregler beskrivna ovan.

Boka här

Öppna kontaktformulär