Förfina sökningTema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Neapel & Amalfikusten

8-14 september 2018

Följ med vår reseledare och italienkännare Per “Pierino” Åsander på en innehållsrik resa till Kampanien med kultur, mat och vin utanför allfartsvägarna. På denna resa fördjupar vi oss i Kungariket Bägge Siciliernas historia blandat med vingårdar, traditionell mat och sevärdheter. Per Åsander har ett stort kulturintresse och djup insikt i Italiens historia och är utbildad sommelier från Associazione Italiana Sommeliers (AIS) i Rom. Läs mer här: Pierino

 

Avresa från Stockholm & Köpenhamn.
Avresa från Göteborg på förfrågan.

 

PRAKTISK INFORMATION

PRIS

Pris del i dubbelrum: 15.500 kronor
Enkelrumstillägg: 1.400 kronor

VAD INGÅR

- Flyg t/r Neapel från Stockholm eller Köpenhamn (andra orter på förfrågan).
- Boende 6 nätter på hotell i Neapel och i Cava de’Tirreni.
- Transfer och bussresor enligt program. 
- Båtresa längs Amalfikusten.
- 6 frukostar.
- 4 middagar.
- 3 luncher på restaurang.
- 3 vinprovningar med lunch.
- Likörprovning.
- Lokalguider i Neapel, Caserta, Herkulaneum och i Benediktinerklostret.
- Inträdesavgifter till Teatro San Carlo, Galleria Borbonica, Kungliga Slottet i Neapel, Reggia di Caserta, Herkulaneum, Villa Cimbrone och Benediktinerklostret.
- Biljetter till bergbanan i Neapel.
- Turistskatter och flygskatter.

PROGRAM

Preliminärt program

 

Lördag 8 september: Avresedag
Flyg till Neapel där vi landar på eftermiddagen efter mellanlandning i Tyskland. Abonnerad buss till vårt fyrstjärniga hotell i stadens historiska centrum. Gemensam middag på lokal restaurang.
Ingår: middag

 

Söndag 9 september: Neapel
Efter frukost påbörjar vi vår djupdykning i bourbonernas historia. Vi beger oss till storslagna Teatro San Carlo – byggd 1737 på kung Carlo III:s befallning – 41 år före La Scala i Milano tillkom. Därefter tar vi  bergbanan – Funicolare Centrale – upp till stadsdelen Vomero för att äta lunch och njuta av utsikten över stad och hav. Retur med bergbanan och promenad till Galleria Borbonica. Detta är en bred tunnel som ursprungligen byggdes på kung Ferdinando II:s order för att bland annat kunna förflytta trupper mellan slottet och hamnen. Efter kungarikets fall har tunneln haft flera funktioner, till exempel som skyddsrum under Andra världskriget. Vår lokalguide möter oss och berättar om Neapel, vi går till kungliga slottet och fikar på stadens kända kafé.  Middag på egen hand. Reseledaren tar gärna gruppen på en pizzeria  i pizzans världshuvudstad.
Ingår: frukost och lunch

 

Måndag 10 september: Caserta med La Reggia
Förmiddagen ägnar vi åt det kungliga slottet i Caserta, La Reggia, byggt för Huset Bourbons kungar av Neapel. Detta palats var en av de största byggnaderna som restes i Europa på 1700-talet. 1997 fick palatset världsarvsstatus. Vår lokalguide tar oss runt i slottet och berättar om den vackra trädgården. Dagens lunch intas på en mycket speciell vingård där vinstockarna är upp till tio meter höga och får skördas med stege. Innan lunch bekantar vi oss med vinmarker och produktionslokaler och till lunchen provar vi några av gårdens viner. Sen eftermiddag och kväll i Neapel är ledig för egna upptäckter, shopping och middag.
Ingår: frukost och lunch

 

Tisdag 11 september: Herkulaneum
Efter frukost checkar vi ut och tar våra väskor till bussen för att sätta kurs mot Amalfikusten. På vägen gör vi uppehåll för att lära känna utgrävningarna i Herkulaneum, staden som tillsammans med Pompeji blev begravd vid Vesuvius utbrott år 79 e. Kr. Staden översvämmades av vulkanisk gyttja och husens strukturer kunde bevaras. Vår lokalguide berättar om stadens dramatiska historia. Gemensam lunch på närbelägen restaurang.  På eftermiddagen ankomst och check-in på hotell, vackert beläget i åsarna ovanför Amalfikusten i utkanten av byn Cava de’ Tirreni. Från hotellets terrass har vi fin  utsikt över det böljande landskapet i Monti Lattari nationalpark. Hotellet har en stor swimmingpool och trevliga samlingsrum och är känt för sin goda, vällagade mat. Vi tar en gemensam promenad några hundra meter till det historisk mycket viktiga benediktinerklostret Badia di Cava som funnits här i över tusen år. Här får vi en intressant rundvandring med lokalguide. Kvällen avslutas med gemensam middag på hotellet.
Ingår: frukost, lunch och middag

 

Onsdag 12 september: Salerno
Efter frukost tar en buss oss den korta vägen till hamnen i Salerno. Härifrån åker vi på en härlig båtfärd och njuter av de vackra vyerna innan vi når kustpärlan Amalfi. Vi strosar en stund i Amalfi innan vår buss tar oss upp i bergen till lilla staden Ravello. Vi promenerar till Villa Cimbrones trädgård, belägen på  en klippa högt över det blå Medelhavet med enastående utsikt. Vi lämnar Amalfikusten och kör genom bergen till en mindre vingård för att smaka viner
gjorda på lokala druvor, äta lunch och titta på månghundraåriga vinstockar. Åter till hotellet för gemensam middag. 
Ingår: frukost, lunch och middag

 

Torsdag 13 september. Cava de'Terreni och Vietri sul Mare

På förmiddagen beger vi oss till närbelägna staden Cava de’Tirreni för shopping och lunch. Därefter färdas vi till staden Vietri sul Mare, känd världen över för sin smakfulla keramik. På vägen tillbaka till hotellet stannar vi till hos en likörproducent för att provsmaka limoncello (citronlikör). Gemensam middag på hotellet.
Ingår: frukost, lunch och middag

 

Fredag 14 september: Hemresa
Efter frukost checkar vi ut och beger oss först norröver till en vingård i provinsen Avellino som gör vita viner på druvorna Fiano d’Avellino och Greco di tufo – och röda på Aglianico. Vi serveras lunch och provsmakar några av gårdens viner. Mot flygplatsen i Neapel och hemresa.
Ingår: frukost och lunch

RESEVILLKOR

Anmälan görs genom att klicka på rutan "skicka intresseanmälan" längre ner på denna sida. Vid anmälan utgår en handpenning om 2.000 kr. Handpenningen erläggs inom tio dagar och är icke-återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa. 

Avbokningsregler: Vid avbokning 65-30 dagar före avresa återbetalas 50% av totalsumman. Sker avbokning senare än 30 dagar före avresa kan ingen återbetalning ske utan vi debiterar 100% av beloppet och hänvisar till egen försäkring. 

TEMA TOSCANA har lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet. Priserna baseras på aktuella valutakurser. Vi reserverar oss för oförutsedda förändringar i växelkursen som kan påverka priset.

Max antal deltagare på denna resa: 24

Boka här

Öppna kontaktformulär