Förfina sökningSigna

Boka gård med pool Florens

Inbäddat i Toscanas natur och med närheten till Florens, ligger denna gård med härlig utsikt såväl över Appeninerna som de toskanska kullarna. Ägorna består av 730 hektar vin- och olivodlingar som omger en liten etruskisk miniby samt en imponerande Medici-villa byggd 1596 av storhertig Ferdinando I de Medici, idag upptagen på UNESCOS  världsarvslista. Under århundradena har många kända personligheter vistats här. Till exempel kom Galileo Galilei hit på 1600-talet för att undervisa storhertigens  son Cosimo i  matematik. Leonardo da Vincis födelseby Vinci ligger i närheten och även detta universalgeni har gjort arbeten för Medici-familjen och bott i villan. Byggnaden har ett kapell är dekorerat med välbevarade fresker av konstnären Domenico Cresti, känd som Passignano och Bernardino Poccetti.

På denna magnifika plats erbjuder vi inkvartering i hotellrum med B&B eller i fina lägenheter (2-4 personer) med möjlighet till självhushåll inne i den lilla byn (350 meter från huvudbyggnaden) som nås genom  promenad via en vacker trädkantad allé utmed gårdens olivodlingar. Lägenheterna är renoverade och moderniserade med varsam hand för att bevara ursprung och historia, och rymmer samtidigt idag all modern komfort.

Två pooler finns att tillgå, en mindre och en större. Vid den större finns också en poolbar för lättare luncher, stora ytor för umgänge och möjlighet att rigga BBQ-luncher/middagar mm på förfrågan.

Gården har en gourmetrestaurang som serverar typisk toskansk mat. Grönsaker är närproducerade och hämtas under säsong från de egna odlingarna. Vad gäller vin och olja har gården egen produktion av Carmignano Docg och Chianti Docg samt olivolja extra vergine.

Förutom vandringsleder bland gårdens vinrankor och olivlundar, har gästerna tillgång till tennisbana (konstgräs), pingisbord och möjlighet att låna cyklar. Inne i den lilla byn finns ett par restauranger och ett litet museum över etruskiska lämningar. Här ligger också ett exklusivt spa med gym, bastu och relaxavdelning samt möjlighet att boka behandlingar. Varför inte njuta av gårdens specialitet ”vinterapi”!

Här arrangerar vi företagsevent, gruppresor, födelsedagsfester och bröllop. Närhet till internationella flygplatser som Pisa och Florens och kort transfer till boendet gör platsen idealisk för denna typ av arrangemang. Vinprovning, matlagningskurs, stilig pick-nick i det fria med sommelier, tryffeljakt och honungstillverkning är bara några exempel på aktiviteter som kan riggas för en lyckad teambuilding. Närheten till Florens (Brunelleschis kupol syns vid klart väder) gör det smidigt att göra en dagsutflykt till Toscanas vackra huvudort. 

PRIS & BOENDEBESKRIVNING

Boende med B&B och/eller självhushåll.
På förfrågan tillgång till mötes- och festlokaler i magnifik villa.

Två utomhuspooler:
Inne i den lilla byn: 7,5 x 12,5 meter (1 meter djup) - disponeras av gästerna som bor i byn 
Intill huvudvillan: 10 x 20 meter (1,10-2,20 meter djup) - disponeras av samtliga gäster

Hyrs ut minst tre nätter.

Priserna varierar beroende på säsong.
Kontakta Tema Toscana för mer information. 

STÄDER & AVSTÅND

Högt beläget bland de vackra kullarna runt vindistriktet Carmignano. Närhet till både Pisa och Florens. Tågstation ligger 8 km bort och har regelbunden trafik in till Florens och Pisa. Universalgeniet Leonardo da Vincis födelseort ligger 25 km bort, här finns ett litet museum.

Avstånd till städer: Florens 25 km, Pisa 65 km, Siena 82 km, Bologna 110 km, Milano 300 km, Rom 300 km.

Florens med omnejd
Cirka 100 personer
2 pooler
Självhushåll
Måltider går att beställa
Restaurang 0 km
Wi-Fi
A/C
Kusten 80 km
Ligger på en vingård
Spa
Tennisbana
Golf 15 km

Boka här

Öppna kontaktformulär