Förfina sökning

Case Collodi

Case Collodi

Njut av stillheten bland olivlundar och vinrankor och samtidigt ha möjlighet att göra kulturella besök i Florens. På denna gård strax utanför Florens erbjuds det bästa av två världar. Du bor 3 kilometer från Florens historiska centrum, granne med Villa Petraia och en kort promenad från Villa Reale som är en Medicivilla med en vacker renässansträdgård. Författaren till Pinocchio, Collodi, bodde i Villa Bel Riposo, ett stenkast från Villa Petraia.

Gården inkluderar olivlund, stor trädgård, pool med utsikt över Florens och omgivande kullar. Villan har anor från 1800-talet. I en flygel hyrs tre lägenheter ut. Klassisk toskansk elegans är kombinerad med bekvämlighet och design. Träbjälkar i de höga innertaken och terracottagolv ger lägenheterna charm.

I olivlunden, som gästerna välkomnas att ströva runt i, bor hästar och åsnor. Gäster som kommer i november får ta del i den årliga olivskörden. Olivoljan är gårdens stolthet och ingår som ingrediens i de middagar som under sommarmånaderna serveras på terrassen som blickar ut över staden.

Du som är intresserad av en matkurs tas om hand av vår vän signora Teresa, som guidar dig genom förberedelserna i en trerättersmiddag som avnjuts med ett passande Chianti-vin.

Frukost med hembakat och hemkokta marmelader på förfrågan. Middagar arrangeras sommartid på terrassen, resten av året i en salong i villan.

Gården erbjuder bil med privat chaufför för upp till sex personer. Transfer tur och retur flygplatsen i Pisa eller Florens kan bokas liksom rundturer i Toscana.

BOENDEBESKRIVNINGAR & PRISER

Casa Olivia 2 p Markplan 55 m². 1 sovrum med dubbelsäng. Badrum med dusch. Kombinerat kök/vardagsrum. Egen uteplats med utemöbler.
Pris på förfrågan

Casa Clementina 4+1 p Markplan 90 m². 2 sovrum med dubbelsäng. Kombinerat kök/vardagsrum med bäddsoffa med plats för ett barn. Två badrum med dusch. Tvättmaskin. Egen uteplats med utemöbler.
Pris på förfrågan

Casa Serena 6 p Markplan 130 m². 3 sovrum med dubbelsäng, samtliga med utsikt över Florens. Kombinerat kök/vardagsrum med bäddsoffa för 2 personer. Två badrum med dusch varav ett med badkar. Egen uteplats med utemöbler.
Pris på förfrågan

Sänglinne och handdukar ingår.
Hyrs ut veckovis lördag - lördag. Under lågsäsong minst 4 nätter.

Priserna varierar beroende på säsong.
Kontakta Tema Toscana för mer information.

OMGIVNINGAR & AVSTÅND

Denna lilla lantliga gård ligger alldeles i utkanten av Florens och kan nås med stadens kommunala bussar. Perfekt läge för utflykter också till kusten då motorvägen Fi-Pi-Li är snabbt åtkomlig.

Avstånd till städer: Florens 3 km, Siena 90 km, Bologna 100 km, Pisa 100 km, Rom 280 km, Milano 300 km.

Florens med omnejd
12 + 1 personer
Pool
Självhushåll
Måltider går att beställa
Restaurang 3 km
Wi-Fi

Boka här

Öppna kontaktformulär