Bekvämligheter

Fest & Bröllop

Vi har över 20 års erfarenhet av att arrangera bröllop och fester i Toscana. Vi hjälper er med allt från boende, måltider, transfer och flyg till blommor, bröllopstårta, musik, fotograf och frisör.

En vacker plats för fest

Toscanas landskap, sköna klimat, sagolika solnedgångar och genuina mat är en idealisk miljö för en minnesvärd fest. Många brudpar väljer att först gifta sig borgerligt i Sverige, men firar sedan i Italien. Vi organiserar en välsignelseceremoni i Toscanas vackra landskap och därefter fest i liten eller stor skala. Våra omsorgsfullt utvalda lantgårdar är perfekta miljöer för att samla släkt och vänner.

Pris

Varje bröllop skräddarsys och priserna varierar, beroende på säsong, standard, menyer och service. Generellt kan vi garantera att ni – förutom Toscanas vackra landskap – får mycket för pengarna vad gäller boende, mat och dryck. I de kuvertpriser ni får av oss ingår oftast både vin i rimlig mängd liksom bröllopstårta och avec. Vårt arvode är inbakat i priset/offerten ni får av oss. 

Villkor

Boende och måltider:
Boende på gården bokas generellt minst tre nätter och ett vanligt upplägg brukar vara:
Ankomst eftermiddag dag 1
Ceremoni och fest dag 2
Gemensam dag med umgänge på gården eller en aktivitet, kanske utflykt dag 3 Avresa dag 4
På förfrågan går även att boka gårdarna 2 nätter. Vår erfarenhet är dock att det kan bli stressigt för helhetsupplevelsen, då utcheckning i regel sker kl 10.00.
Boende och samtliga måltider på gården bokas och betalas genom Tema Toscana. 

Dekoration, musik, blommor mm:
För detaljer i arrangemanget, såsom bordsplacering, dekoration, musik, blommor mm, sätter vi er i direktkontakt med gården i god tid före ankomst och ni går igenom med dem direkt kring era önskemål. De har de lokala uppdaterade kontakterna om ni önskar florist, frisör mm. För dessa tjänster bokar och betalar ni till gården direkt på plats.

Fotograf: 
Vi samarbetar med ett par lokala toskanska fotografer som vi rekommenderar och väljer ni någon av dessa bokas och betalas dessa genom oss. Deras timpenning och upplägg varierar och vi ger er ett helhetspris. Vill ni ha en svensk fotograf med er, samarbetar vi med bröllopsfotografen Jessica Lund som medföljer under en dag eller mer. Hon vet hur man fint fångar det speciella toskanska ljuset och ni får ett bestående minne!

 

Symbolisk vigsel

Sybolisk vigsel:
De flesta svenska brudpar väljer att först gifta sig borgerligt i Sverige, men firar sedan i Italien. Vi organiserar  då en välsignelseceremoni - symbolisk vigsel - i Toscanas vackra landskap och därefter fest i liten eller stor skala. Våra omsorgsfullt utvalda lantgårdar är perfekta miljöer för att samla släkt och vänner. Vi tillhandahåller svensktalande vigselförrättare bosatt i Toscana, som kommer till er på gården och håller i den symboliska ceremonin. Ni blir kontaktade i god tid och går via mejl och telefon igenom era önskemål om vad ceremonin ska innehålla. Kanske önskar ni en dikt eller en berättelse ur ett minne?

Borgerlig vigsel:
Vill ni istället gifta er juridiskt förmedlar  vi kontakter för en borgerlig vigsel i rådhuset i någon av Toscanas städer eller byar. Väljer ni en borgerlig vigsel i Röda Salen i Palazzo Vecchio (Florens rådhus) är det mycket pampigt. Salen är klädd i rött siden och på väggarna hänger vackra gobelänger från 1700-talet. För svenskar som vill gifta sig borgerligt i Italien krävs en del administration och en borgerlig vigsel är förknippad med kostnad till kommunen ni ska vigas i, vilken varierar. Ni behöver också infinna er ett par dagar i förväg för genomgång av formalia. Vi ordnar med tidsbeställning och lotsar er genom all pappersexercis i samarbete med en svensk guide bosatt i Florens, som är väl förtrogen med svenska och italienska formaliteter och som tolkar under vigseln och den förberedande inställelsen.

Hjälp från a till ö

Vi erbjuder våra kunder att tillhandahålla allt från a till ö: boende, bröllopsmiddag, transfer, flyg, blommor, bröllopstårta, musik, fotograf mm. Tänk på att vara ute i god tid, gärna ett år innan ni tänkt er arrangemanget, också för att hitta flygbiljetter till bra pris. Ska era gäster resa ner samlat kan vi boka gruppbiljetter och även transfer på plats. För en gruppbiljett krävs att ni är minst 10 resenärer som reser ut och hem från samma flygplatser.

Skicka intresseanmälan

Öppna kontaktformulär