Bekvämligheter

Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Venetos pärlor

med Per Pierino Åsander

I den venetianska lagunen i nordöstra Italien ligger en av världens mest unika städer: Venedig. Venetianarna har satt sin prägel på hela regionen i städer som Vicenza och Verona, och även längs floden Brenta där de byggde sina numera välkända sommarpalats.

 

Välkommen att möta våren i Veneto tillsammans med vår populäre ciceron Per “Pierino” Åsander som visar sina pärlor, blandat med vingårdsbesök i Valpolicella, Valdobbiadene och Soave.

 

Per Åsander är utbildad vinexpert (sommelier) från Associazione Italiana Sommeliers (AIS) i Rom. Per har bott i perioder i Italien och tar årligen 10-15 grupper till sitt andra hemland. Läs mer här: Pierino

PRIS

Pris i dubbelrum: 13.900 kr
Enkelrumstillägg: 2.000 kr

PROGRAM

Tisdag 15/5: Avresedag 
Direktflyg Arlanda-Venedig 07.10-09.50 (andra orter på förfrågan). Abonnerad buss tar oss till ombonade familjedrivna hotellet ***Albergo al Sole i staden Malo. Längs vägen stop på vingård för vinprovning och kall buffé. Gemensam middag på hotellets restaurang.
Ingår: lunch och middag 

 

Onsdag 16/5: Vicenza & Villa Rotonda
Vi tar oss till den magnifika staden Vicenza och besöker en av de mest berömda venetianska villorna, La Rotonda (den runda). Gemensam lunch på en traditionell restaurang innan vår lokalguide tar oss på en vandring genom staden som uppvisar en rad bygg­nader ritade av arkitekten Andrea Palladio – neoklas­sisimens fader. Givetvis besöker vi hans Teatro Olimpico, världens första överbyggda teater. Fri tid att på egen hand utforska staden, återfärd till hotellet och gemensam middag.
Ingår: frukost, lunch och middag 

 

Torsdag 17/5: Prosecco och städerna Bassano del Grappa & Marostica
Efter frukost sätter vi kurs mot vinom­rådet Valdob­biadene där den äkta proseccon har sin hemvist. Besök på två vingårdar och på den ena blir vi även serverade en kall buffé. Vidare till Bassano del Grappa, känd för sin rika historia, medel­tida ­byggnader och över­byggda bro Ponte Vecchio - även den ett mästerverk av arkitekten Palladio. Vi fortsätter till Marostica, berömd för sina körsbärsprodukter och sitt centrala torg utformat som ett gigantiskt schack­bräde. Gemensam vandring innanför stadsmurarna innan buss tar oss upp till borgen högt över staden. Här njuter vi av den stor­slagna utsikten och avslutar kvällen med en trerättersmiddag inklusive vin på slottsrestaurangen.
Ingår: frukost, lunch och middag

 

Fredag 18/5: Matlagningskurs
Lugn morgon och frukost utomhus. På förmiddagen får vi lära oss mer om de lokala läckerheterna genom en två timmar lång matlagningskurs som vi avnjuter som lunch. Eftermiddagen spenderas på fri hand. Återsamling på hotellet för gemensam middag.
Ingår: frukost, lunch och middag

 

Lördag 19/5: Soave
Dagens utflyktsmål är staden Soave med sina vita viner och kända slott som vi bekantar oss med tillsammans med lokalguide. Därefter fortsätter guidningen nere i staden Soave. Gemensam lunch följd av vinprovning med krispiga soaveviner på närbelägen cantina. Åter till hotellet för gemensam middag.
Ingår: frukost, lunch och middag

 

Söndag 20/5: Venedig
Efter frukost tar bussen oss till järnvägsstationen i Vicenza varifrån vi praktiskt åker tåg rakt in till Venedigs stadskärna. På Santa Lucia-stationen väntar vår lokalguide som vandrar med oss över kanaler och via trånga gränder fram till Markusplatsen. Ett par timmar att på egen hand upptäcka Venedig finns det också tid för. Reseledaren hjälper till med beställning av gondol och kan anbefalla trevlig lunchrestau­rang. På eftermiddagen far vi med förbokade privata taxibåtar från Markusplatsen till järnvägsstationen. Färden går via Canal Grande. Tåg tar oss åter till Vicenza där vår buss väntar för transfer till hotellet och gemensam middag.
Ingår: frukost och middag

 

Måndag 21/5: Verona och Valpolicella
Vi tar oss in i det välkända vinom­rådet Valpolicella för att besöka en anrik vingård och provsmaka viner ackompanjerade till en lättare lunch. Vi får också en särskild förevisning av hur vin och mat bäst kombineras. Buss vidare till Verona där den berömda romerska arenan finns och förstås det stora dragplåstret: Julias balkong! Reseledaren berättar om Verona under bussresan och går med gruppen till några av stadens sevärdheter. Åter till hotellet i Malo för avskedsmiddag.
Ingår: frukost, lunch och middag

 

Tisdag 22/5: Hemresa
Tidig frukost och transfer till Venedigs flygplats. Direktflyg Venedig- Arlanda 10.20-12.50. 

VAD INGÅR

- 7 nätter på familjeägda ***Albergo al Sole i Malo
- Busstransfer från/till flygplats i Venedig och utflykter enligt program
- Tågbiljett Vicenza-Venedig t/r
- Privat båttaxi i Venedig
- 7 frukostar
- 6 middagar (varav en inklusive vin)
- 6 luncher (3 i samband med vinprovning, 1 vid matlagningskurs)
- 1 matlagningskurs 
- 5 besök på utvalda vingårdar med fina vinprovningar 
- Utflykt till Vicenza (inklusive Teatro Olimpico)
- Utflykt till Soave (inklusive slottet)
- Besök vid Villa Rotonda
- Lokalguider i Vicenza, Soave, Venedig och Verona
- Turistskatt & flygskatt

 

RESEVILLKOR

Anmälan görs genom att klicka på rutan "skicka intresseanmälan" längre ner på denna sida. Vid anmälan utgår en handpenning om 2.000 kr. Handpenningen erläggs inom tio dagar och är icke-återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa. 

Avbokningsregler: Vid avbokning 65-30 dagar före avresa återbetalas 50% av totalsumman. Sker avbokning senare än 30 dagar före avresa kan ingen återbetalning ske utan vi debiterar 100% av beloppet och hänvisar till egen försäkring. 

TEMA TOSCANA har lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet. Priserna baseras på aktuella valutakurser. Vi reserverar oss för oförutsedda förändringar i växelkursen som kan påverka priset.

Max antal deltagare på denna resa: 24

Skicka intresseanmälan

Öppna kontaktformulär