Förfina sökning

Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Kultur & vin i Lombardiet

24-29 oktober

 

I oktober sätter vi kurs mot Lombardiet med Brescia och Montechiari tillsammans med Italien-kännaren och sommeliern Per Åsander. Räkna med många oförglömliga upplevelser inom mat, vin och kultur. Och det är inte alls dumt att åka till Italien i slutet av oktober. Genomsnittlig dagstemperatur ligger fortsatt  runt 15 grader.

 

Per Åsander är utbildad vinexpert (sommelier) från Associazione Italiana Sommeliers (AIS) i Rom. Per har bott i perioder i Italien och tar årligen 10-15 grupper till sitt andra hemland. Läs mer här: Pierino

PRAKTISK INFORMATION

PRIS

Pris: 13.500 kr
Enkelrumstillägg: 1.200 kr

VAD INGÅR

- Flyg t/r Köpenhamn-Milano (andra avreseorter på förfrågan).
- Transfer och bussutflykter enligt program. 
- Fem nätter på trestjärnigt hotell i Montichiari. 
- Frukost.
- 11 måltider.
- Matlagningskurs. 
- Olivoljeprovning.
- 4 vingårdsbesök med vinprovning.
- Entré till slottet i Soave, tornet i San Martino della Battaglia och slottet i Montichiari

Tillkommer: enkelrumstillägg 1.200 kr

PROGRAM

Preliminärt program

Onsdag 24 oktober: Avresedag
Direktflyg Köpenhamn-Milano 08:25-10:30. Turistbuss tar oss till lilla staden Montichiari där vi kommer att bo i ett palatsliknande, mycket elegant och trevligt hotell. Om kvällen serveras middag på hotellet. Två glas vin ingår.

Torsdag 25 oktober: Soave, Verona och Valpolicella
Efter frukost reser vi till Soaveområdet där vi börjar med att besöka slottet i Soave, majestätiskt på en höjd över staden. Slottet härstammar från 900-talet och var ursprungligen byggt som försvar mot magyarer. På 1300-talet fick slottet sin nuvarande form. Området är känt världen över för sina eleganta vita viner. Vi kommer därför ha vinprovning på en närbelägen vingård, där det även bjuds på en lätt buffet. Därefter tar vår buss oss till Verona. Reseledaren berättar om staden och sevärdheterna under färden. Väl framme vandrar han med gruppen genom staden och stannar till vid bland annat romerska arenan och Julias balkong. Vi sätter sedan kursen mot ett annat känt vinområde, Valpolicella där vi på en vingård provsmakar fem viner till lokala ostar. Middag på populär restaurang i Montichiari.

Fredag 26 oktober: cykeltur, Brescia & matlagningskurs
Denna dag tar vi oss till grannbyn Castenedolo för ett spännande vingårdsbesök. Vi startar med att cykla i vinmarkerna (väderberoende) för att därefter besöka vinkällaren före vinprovning och lätt, kall lunch. Vi kör vidare till regionshuvudstaden Brescia som har ett vackert medeltidscentrum, men även betydande minnesmärken från romartiden. Vi inleder med en kopp kaffe på ett historiskt kafé (ingår ej i resan) för att sedan tillsammans med reseledaren beskåda sevärdheterna i stadens historiska centrum. Retur till hotellet på eftermiddagen där vi får delta på en matlagningskurs. Till middagen njuter vi av våra egna rätter från kursen.

Lördag 27 oktober: Gardasjön, San Martino & slottet i Montichiari
Vi tar oss till staden Sirmione som ligger på en smal landtunga i sydspetsen av Gardasjön. Under resan berättar reseledaren om staden och dess historia och vi gör en gemensam rundvandring i denna färggranna stad. Vi fortsätter till San Martino della Battaglia där det  1859 stod ett stort slag mellan Piemonte och Frankrike på den ena sidan och Österrike på den andra. Som ett minne om slaget och de fallna har ett högt torn byggts på platsen. Innan vi beger oss upp i tornet för att njuta utsikten intar vi en god lunch på restaurangen intill. Ett glas vin ingår. Vi återvänder till Montichiari och promenerar till stadens medeltidscentrum. Vi besöker den stora domkyrkan och tar oss upp till det imponerande slottet Castello Bonoris - en kopia av ett medeltidsslott byggt av en rik bankier på slutet av 1890-talet. På kvällen bjuds vi på en kall buffet på hotellet.

Söndag 28 oktober: Franciacorta & Lago d'Iseo
Efter frukost beger vi oss till vinområdet Franciacorta, känt för de bästa mousserande vinerna i Italien. Vi gör ett uppehåll i Gussago där vi först kommer att provsmaka Franciacortaviner till en lätt buffet på en vingård för att därefter promenera upp till det närbelägna klostret Santissima di Gussiago från 1400-talet. Klostret omges av en vacker park som vi tar oss tid att njuta av. Efter lunch tar vi oss till det vackra landskapet runt Lago d'Iseo – Iseosjön - och tar en fikapaus i staden Iseo (ingår ej i resan). Åter på hotellet är vi bjudna att avsmaka lokala olivoljor innan vi intar avskedsmiddag på en lokal restaurang i Montichiari.

Måndag 29 oktober: Hemresedag
Efter frukost tar vi det lugnt framtill 12 då det serveras en lätt, kall lunch på hotellet och på eftermiddagen sätter vi kursen mot flygplatsen i Milano. Direktflyg Milano-Köpenhamn 20:00-22:00.

RESEVILLKOR

Anmälan görs genom att klicka på rutan "skicka intresseanmälan" längre ner på denna sida. Vid anmälan utgår en handpenning om 2.000 kr. Handpenningen erläggs inom tio dagar och är icke-återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa. 

Avbokningsregler: Vid avbokning 65-30 dagar före avresa återbetalas 50% av totalsumman. Sker avbokning senare än 30 dagar före avresa kan ingen återbetalning ske utan vi debiterar 100% av beloppet och hänvisar till egen försäkring. 

TEMA TOSCANA har lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet. Priserna baseras på aktuella valutakurser. Vi reserverar oss för oförutsedda förändringar i växelkursen som kan påverka priset.

Max antal deltagare på denna resa: 29

Boka här

Öppna kontaktformulär