Förfina sökning

Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens
Tema Toscana Företag och Konferens

Glenn Deluxe

cykelresa 13-20 juli 2019

Upplev Toscana från cykelsadeln tillsammans med en av Sveriges största cykelprofiler, Glenn Magnusson. Under sin karriär som cykelproffs var Glenn bosatt flera år i Toscana och han hittar på vägarna här som i sin egen ficka!

 

Denna resa är exklusiv och passar dig som vill ha något extra. Gruppen är liten och behändig eftersom vi tar med max 10 cyklister.

 

Vi tar oss från Lucca vid kusten, in i Chianti för att avsluta i Florens och du får se stora delar av Toscana. Vi bor på olika mysiga lantgårdar och avslutar med en natt på hotell i Florens. Följebil som transporterar vårt bagage finns självklart med under hela vistelsen.

 

Farten är bekväm för en motionär, men kravet för att följa med är att du på landsvägscykel är kapabel att cykla ett pass om 10 mil per dag. Vill du ha extra utmaningar finns alltid möjlighet att köra några extrakilometer eller ta en extra backe. Toscana är fullt av kullar!

 

På denna resa har vi valt att inkludera allt i priset: flyg, transfer, boende, frukostar, luncher, middagar, öl, vin och vatten. Ja, till och med fika vid cykelrasterna ingår. En dag har vi dessutom matlagningskurs och ingår gör flera vinprovningar. Följebil med förnödenheter finns med under cykelpassen hela tiden. Tillkommer i priset gör endast kostnad för hyrcykel eller frakt på flyget om du väljer att ta med din egen cykel. 

 

PRAKTISK INFORMATION

PRIS

Pris: 19.900 kr (anmälan före 1/1 2019)
Pris: 21.900 kr (anmälan efter 1/1 2019)
Enkelrumstillägg 3.500 kr

Max antal resenärer: 10

VAD INGÅR

- Flyg t/r från Arlanda, Landvetter eller Kastrup
- Transfer till och från flygplats i Italien
- 7 hotellnätter 
- Helpension (frukost, lunch, middag hela resan)
- Måltidsdrycker (inklusive vin och/eller öl)
- Matlagningskurs
- Vinprovning
- Svensktalande guider 
- Följebil hela veckan
- Tvätt av cykelkläder (medtag tvättpåse)

Tillkommer:
Kostnad för hyrcykel (1.000 kr) alternativt kostnad för frakt av egen cykel på flyg (1.600 kr).

PROGRAM

Dag 1 lördag: Flyg till Toscana och boende på lantgård utanför Lucca. Vi tar en välkomstskål med vackra vyer över Monte Serra och avnjuter vår första middag.

Dag 2 söndag: Vi ser till att cyklarna är i ordning och ger oss därefter av på små fina vägar. Under dagen kan vi också passa på att se Pisa och det berömda tornet. Bad i poolen på vårt boende med utsikt över den vackra dalen. Kvällen av slutas med matlagningskurs då vi lär oss konsten att laga en typisk toskansk middag. 

Dag 3 måndag: Denna dag innehåller ganska tuffa klättringar. Därför tar vi tar sats på ett extra mysigt fikaställe för att fylla på med energi så det räcker. Under cyklingen passerar vi bland annat den vackra Ponte Diavolo-bron. Poolen är nog extra efterlängtad idag då det hettar i backarna. Mat med fina viner avslutar en härlig dag.

Dag 4 tisdag: Idag korsar vi den flacka Arnodalen och söder om floden Arno kommer vi in i de böljande toskanska landskapet. Här cyklar vi på mindre vägar som går lite smått uppför och nerför hela tiden. Cypresserna sprider en behaglig doft. Första stopp för fika i liten pittoresk by. Därefter andra stopp med glass på en magnifik glassbar. Middagen intar vi på ett känt ställe för cyklister i en mindre by, långt bort från turiststråken.

Dag 5 onsdag: Nu ska vi få njuta av att köra i de gröna kullarnas landskap. Det innebär en hel del backar. Som belöning stannar vi till och smakar av några fina viner. En brant kort backe tar oss sista biten upp till vårt fina boende där vi stannar två nätter. Det får vara jobbigt när man vill bo fint. Middag med typiskt toskanskt på menyn!

Dag 6 torsdag: Vi cyklar på en av Toscanas vackraste vägar och njuter av atmosfären. Vi befinner oss nu mitt inne i det omtalade vindistriktet Chianti. Förstås stannar vi till på en vingård och provar viner av den bättre skolan och intar en smakrik lunch. På kvällen väntar god middag bestående av lokala specialiteter på vår gård.

Dag 7 fredag: Vi lämnar Toscanas lantmiljö för att ta oss till staden Florens. Innan vi intar staden stannar vi till och njuter av utsikten uppe på Piazzale Michelangelo. Sista natten bor vi inne i Florens och på kvällen njuter vi av den vackra staden. Avslutningsmiddag på en av stadens bättre krogar.

Dag 8 lördag: Hemresedag. Luta dig tillbaka i flygstolen och dröm tillbaka till alla härliga minnen du bär med dig från veckan!

AVBOKNINGSREGLER

Vid bokning utgår handpenningfaktura 4.000 kr att betala inom 10 dagar. Bokningen är bindande. Handpenningen är knuten till varje anmälning och är icke-återbetalningsbar. Slutfaktura skickas ut två månader före avresa.

Avbokning med förlust av handpenning kan ske fram till 20 dagar före avresa. Vid avbokning senare än 20 dagar före avresa debiteras 100% av resans pris och TEMA TOSCANA tillhandahåller på begäran intyg att uppvisa för eget försäkringsbolag.

Boka här

Öppna kontaktformulär