Förfina sökning

Spaletti

Spaletti

Ursprungligen ett kloster, idag en agriturism- och vingård på 650 hektar, belägen nordost om Florens i den del av Toscana som kallas Mugello. Gården har i generationer ägts av familjen Conti Spalletti Trivelli och gästerna är välkomna att besöka familjens vinkällare och få provsmakningar av det raffinerade Chianti Rufina DOCG samt familjens egen produktionen av jungfruolivolja. 

Chianti Rufina är en så kallad “sottozona” av Chianti . Den rika renässansfamiljen Medici föredrog detta område framför Chianti vilket satt spår i form av flera villor och mindre slott i omgivningarna. Närheten till Apenninerna gör landskapet vilt och kraftfullt och sommarmånaderna blir sällan för heta. På gården finns en restaurang och utanför knuten går tre vandringsleder av olika svårighetsgrader. 

Här hyr vi ut bostäder med självhushåll och ett antal rum med B&B.
Florens ligger endast 30 km bort och kan nås med tåg från den lilla orten strax nedanför gården.
Gården lämpar sig bra för större sällskap, fester och bröllop.

BOENDEBESKRIVNINGAR & PRISER

Rum med B&B

Cirkapriser:
Dubbelrum standard 950 – 1 690 kr/natt inklusive frukost
Dubbelrum superior 1 250 – 1850 kr/natt inklusive frukost
Trippelrum 1 350 – 2100 kr/natt inklusive frukost

Bostäder med självhushåll:
L
eccino 2 p Markplan, 40 m². Del i huset Frantoio. Ett kombinerat vardagsrum/sovrum, kök och badrum med dusch.

Vinacciolo 2 p Första våningen, 30 m². Del i huset Fattoria. En så kallad monolocale, dvs ett enda rum med separata sängar, köksdel och badrum med badkar.

Acino 2+2 p Markplan, 60 m². Del i huset Fattoria. Ett dubbelrum med separata sängar. En bäddsoffa för 2 p i mat-och sällskapsrummet. Ett gemensamt sällskapsrum för hela Fattoria finns i markplan och detta passerar man för att gå emellan Acinos sovrum och vardagsrum/kök.

Grappolo 4+2 p Markplan, m². Del i huset Fattoria. Två dubbelrum och två extrabäddar i det kombinerade mat- och sällskapsrummet, köksdel. Två badrum varav ett med badkar och ett med dusch.

Mago 8 p Fristående hus på 150 m². I markplan är det kök, vardagsrum och matrum. På första våningen ligger de fyra dubbelrummen, alla med separata sängar. Två badrum varav ett med badkar och ett med dusch. Tvättmaskin och diskmaskin finns.

Fata 4+1 p 90 m². Det finns två dubbelrum, vardagsrum, badrum med dusch, kök med matplats och egen trädgård. Lägenheten är utrustad med tv, tvättmaskin och diskmaskin.

Pendolino (ex Frantoio) 15  p  190 m². På markplan finns ett litet bibliotek, ett mindre och ett större vardagsrum med öppen spis och kök med kamin och diskmaskin samt ett anslutande matrum. På första våningen ligger de sju sovrummen, alla med separata sängar samt fyra badrum varav två med badkar och två med dusch.

Sänglinne och handdukar ingår.
Hyrs ut veckovis eller minst tre nätter vid fester, bröllop och företagsarrangemang.
Pris på förfrågan.

Priserna varierar beroende på säsong.
Kontakta Tema Toscana för mer information. 

OMGIVNINGAR & SEVÄRDHETER

Vackert område norr om Florens. Dagsutflykter görs lätt även till Chianti. Ett litet tåg går in till Florens från den lilla orten strax nedanför gården.

Avstånd till städer: Florens 30 km, Siena 95 km, Pisa 130 km, Bologna 150 km, Rom 280 km, Milano 310 km.

 
Mugello
32 + 4 personer
Pool
Självhushåll
Restaurang på gården
Wi-Fi
Vingård

Boka här

Öppna kontaktformulär