Bekvämligheter

Fattoria

Fattoria

Ägarna och våra samarbetspartners, Elena och Mario, har med stil och känsla varsamt låtit renovera denna pärla till lantgård, belägen mitt i Chianti Classico. Samtliga bostäder är individuellt utformade med gemensamt att bevara den toskanska traditionen: terrakottagolv, framtagna takbjälkar, stenmurar och väggar med färg av salvia, rouge, saffran, himmelsblå och ockragult. Enkelt men raffinerat och med genuin toskansk touch.

Gården består av fyra fastigheter och vi kan här erbjuda både rum med B&B och lägenheter med självhushåll. Vid huvudbyggnaden finns en pool, reception och restaurang. 

Samtliga boenden har utsikt över medeltidsstaden Siena som tronar ett par kilometer bort eller över gårdens böljande kullar och vinodlingar. Samtliga bostäder har egen ingång och en möblerad veranda eller liten trädgård att koppla av i.

Elena och Mario stöder och främjar biologiskt framtagna råvaror med så kort kedja som möjligt från jord till bord. På gårdens restaurang använder de sig av lokala produkter, de allra flesta framtagna med ekologiska metoder. Köket är i bästa toskanska tradition.

Detta är den perfekta gården att samla släkt och vänner för fest och bröllop. Gården lämpar sig också bra för företag och konferensresor.

BOENDEBESKRIVNINGAR & PRISER

B & B:

Suite Comfort Tino 2+1 p 30 kvm, markplan. Ljust rum med dubbelsäng, tv, fläkt och A/C. Badrum med dusch. Minibar. Minikök. Möblerad uteplats i trädgården. 50 meter till pool och restaurang. Sviten lämpar sig för två vuxna, med möjlighet till 1 extra sovplats i (bäddsoffa).

Suite Comfort Rosmarino 2+1 p 30 kvm, markplan. Separat ingång. Ljust rum med dubbelsäng, tv, fläkt och A/C. Badrum med dusch. Minibar. Möblerad uteplats i trädgården. 50 meter till pool och restaurang. Sviten lämpar sig för två vuxna, med möjlighet till 2 extra sovplatser (bäddsoffa).

Suite Salvia 2+2 p 30 kvm, markplan, separat ingång. Ljust rum med dubbelsäng. Badrum med dusch. Tv, fläkt. Möblerad uteplats i trädgården. 50 meter till pool och restaurang. Sviten lämpar sig för två vuxna, med möjlighet till 2 extra sovplatser (bäddsoffa).

Suite Rose 2+2 p 30 kvm, markplan, separat ingång. Ljust rum med dubbelsäng. Badrum med dusch. TV. Fläkt. Minikök. Möblerad uteplats i trädgården. 50 meter till pool och restaurang. Sviten lämpar sig för två vuxna, med möjlighet till 2 extra sovplatser (bäddsoffa).

Pris: 1 500 – 2 200 kr/rum/natt
Sänglinne och handdukar ingår.
Priserna är inklusive frukost.
Hyrs ut minst 3 nätter.

 

BOENDE MED SJÄLVHUSHÅLL:

Cioccolato 4 p 125 kvm. Rymlig fristående bostad i ett plan, med utsikt över Siena och de toskanska kullarna. En låg stentrappa leder in i ett stort vardagsrum med öppen spis. Från vardagsrummet nås ett rymligt och kök med kyl, frys, ugn och diskmaskin. 2 dubbelrum med dubbelsängar (möjliga att separera). Till varje sovrum hör ett eget badrum med dusch. Tv, fläkt i sovrummen. Stor möblerad terrass och en privat trädgård om 400 kvm. 20 meter till pool och restaurang.

Aromi 2+2 p 43 kvm. Lägenhet i markplan med utsikt över Siena och gårdens vinodlingar. Ingång från trädgården till kombinerat vardagsrum/kök utrustat med spis, kylskåp och mikrovågsugn. 1 sovrum med dubbelsäng (möjlig att separera). Badrum med dusch. Tv, fläkt i sovrummet. Möblerad veranda. 50 meter till pool och restaurang. Boendet lämpar sig för två vuxna, med möjlighet till 2 extra sovplatser (bäddsoffa).

Profumi 2+2 p 43 kvm. Lägenhet i markplan med utsikt över Siena och gårdens vinodlingar. Ingång från trädgården till kombinerat vardagsrum/kök utrustat med spis, kylskåp och mikrovågsugn. 1 sovrum med dubbelsäng (möjlig att separera). Badrum med dusch. Tv, fläkt i sovrummet. Möblerad veranda. 50 meter till pool och restaurang. Boendet lämpar sig för två vuxna, med möjlighet till extrasängar.

Fragole 2+2 p 45 kvm. Lägenhet i markplan i annex 200 meter från huvudbyggnaden och med utsikt över de toskanska kullarna. Ingång från en liten grusväg till kombinerat vardagsrum/kök utrustat med spis, kylskåp och mikrovågsugn. 1 sovrum med dubbelsäng. Badrum med badkar. Från sovrummet finns en direktutgång till trädgården. Tv, fläkt i sovrummet. Möblerad trädgård. 200 meter till pool och restaurang. Boendet lämpar sig för två vuxna, med möjlighet till 2 extra sovplatser (bäddsoffa).

Caffé 2+2 p 54 kvm. Lägenhet i markplan i annex 200 meter från huvudbyggnaden och med utsikt över de toskanska kullarna. Entré från den lilla grusvägen till kombinerat vardagsrum/kök utrustat med spis, kylskåp och mikrovågsugn. Rymligt sovrum med dubbelsäng. Badrum med badkar. Från sovrummet direktaccess till trädgården. Tv, fläkt i sovrummet. Möblerad veranda. 200 meter till pool och restaurang. Boendet lämpar sig för två vuxna, med möjlighet till 2 extra sovplatser (bäddsoffa).

Erbe 4+2 p 51 kvm. Lägenhet i markplan med utsikt över Siena och gårdens vinodlingar. Ingång från trädgården till kombinerat vardagsrum/kök med spis, kylskåp och mikrovågsugn. 2 sovrum med dubbelsängar (möjliga att separera).  Badrum med dusch. Tv, fläkt i sovrummen. Möblerad veranda. 50 meter till pool och restaurang. Boendet lämpar sig för fyra vuxna, med möjlighet till 2 extra sovplatser (bäddsoffa).

Spezie 4+2 p 60 kvm. Lägenhet i markplan med utsikt över Siena och gårdens vinodlingar. Ingång från trädgården till kombinerat vardagsrum/kök med spis, kylskåp och mikrovågsugn. 2 sovrum med dubbelsängar (möjliga att separera). Badrum med dusch. Tv, fläkt i sovrummen. Möblerad veranda. 50 meter till pool och restaurang. Boendet lämpar sig för fyra vuxna, med möjlighet till 2 extrasängar (en i vardera sovrum).

Miele 4+2 p 64 kvm. Lägenhet på övre våningen i annex 200 meter från huvudbyggnaden och utsikt över de toskanska kullarna. Ingång från stentrappa till kombinerat vardagsrum/kök med spis, kylskåp och mikrovågsugn. Terrass med härlig utsikt nås från köket. Två sovrum varav det ena med två enkelsängar och det andra med en dubbelsäng (möjlig att separera). Lägenheten har ett badrum med badkar. Tv, fläkt i sovrummen. Möblerad veranda. 200 meter till pool och restaurang. Boendet lämpar sig för fyra vuxna, med möjlighet till 2 extra sovplatser (bäddsoffa).

Dolci 4 p 58 kvm. Lägenhet på övre våningen i annex 200 meter från huvudbyggnaden och utsikt över de toskanska kullarna. Ingång till kombinerat vardagsrum/kök med spis, kylskåp och mikrovågsugn. Två sovrum med dubbelsängar. Lägenheten har ett badrum med badkar. Tv, fläkt i sovrummen. Möblerad veranda. 200 meter till pool och restaurang.

Pris bostad med självhushåll: 11 000 – 19 000 kr/vecka
Sänglinne och handdukar ingår.
Hyrs ut veckovis lördag - lördag. 

Hyrs i sin helhet ut minst två nätter vid fester, bröllop och företagsarrangemang.

Priserna varierar beroende på säsong.
Kontakta Tema Toscana för mer information. 

OMGIVNINGAR & SEVÄRDHETER

Idealiskt läge mitt i berömda Chianti Classico. Närmaste stad är vackra medeltidsstaden Siena som också ses från gården. Från denna gård går det smidigt att göra dagsutflykter till alla Toscanas hörn, framför allt Chianti men även till östra Toscana med städer som Cortona och Arezzo. Florens ligger åtta mil bort. Till närmaste lilla by är det gångavstånd, 0,5 km.

Avstånd till städer: Siena 8 km, Florens 85 km, Arezzo 75 km, Pisa 134 km, Rom 240km, Milano 370 km.

Chianti Classico
36 + 20 personer
Pool
Självhushåll
Matlagningskurs kan bokas
Restaurang på gården
Wi-Fi
Vingård

Skicka intresseanmälan

Öppna kontaktformulär